Bilinccsel várták Botkát

Bilincset vitt volna Botka László szocialista polgármesternek a Szeviép-károsultak egy részét képviselő vállalkozó. Szabó Bálint a városi közgyűlésen akarta a városvezető kezére tenni a bilincset, ebben azonban a biztonsági emberek megakadályozták őt.

Bilinccsel a kezében érkezett pénteken a szegedi városházára Szabó Bálint. Az volt a terve, hogy azt a várost vezető Botka László kezére tegye.

A 10 és fél milliárdos adósságot maga után hagyó Szeviép károsultjainak egyik csoportját képviselő vállalkozó szerint az egykori építőcég központi szerepet tölthetett be az MSZP finanszírozásában, és korábban azt is mondta, hogy „Botka László polgármester és a szegedi szocialisták nyakig benne vannak” az ügyben.

A szocialista városvezető ezt többször is visszautasította, sőt, egyenesen Fidesz-közeli cégnek nevezte a Szeviép-et.

Más ügy is van 

Szabó Bálint emlékeztetett arra a szerdán indult büntetőperre is, ami a több száz, ingyen osztogatott parkolóbérlet miatt indult. Az ügyben a vádlottak padjára került az egyik szegedi alpolgármester, a jegyző, Botka László polgármester kabinetfőnöke és három volt önkormányzati cégvezető.

Hűtlen kezeléssel vádolják őket, a városvezetés szerint viszont mindenki törvényesen kapott ingyen bérletet egy helyi rendelet alapján.

Hírdetés

Feszült lett a polgármester  

„Nem lehet bemenni” – ezt már a biztonsági emberek mondták Szabónak, amikor megpróbált bejutni a városi közgyűlésre. Kisebb lökdösődés után végül sikerült bemennie, ahol a biztonsági őrök azonnal szorosan körbeállták, ő pedig magasba emelte a bilincset.

Botka László, bár láthatóan feszültté vált, de szó nélkül hagyta a történteket. Közben a közgyűlésben szót kapó Haág Zalán helyi KDNP-s képviselő az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a „Fizessenek a gazdagok” című programját kritizálta.

– Urizáló, luxuséletvitelt folytat, elég csak, ha adóbevallásában nem szereplő 25 millió forintos luxusterepjáróra gondolunk, vagy azokra a becslések szerint is többmilliós egzotikus utakra, amelyeket elég büszkén posztolt a Facebook-oldalán, majd később tanácsadói javaslatára igyekezett nyom nélkül eltüntetni – fogalmazott Haág Zalán.

Nem sokkal később Botka László felállt, és kiment a közgyűlésről, ekkor Szabó megpróbálta követni, de a biztonságiak megakadályozták ebben.

Ménesi Imre szocialista képviselő is szorosan próbálta védeni a polgármestert, és távozásra szólította Szabó Bálint terem előtt várakozó segítőit.

Végül Botka László visszament az ülésterembe, ahova Szabót már nem engedték vissza.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »