Biharugrán fideszes oszlatja a fideszest! Időközi választás lesz az elképesztő fejetlenség miatt

Elmélyültek a feszültségek, megkövesedtek a frontvonalak ezért feloszlott az öttagú képviselő-testület az ezerfős Biharugrán.

Három képviselő; a Bíró Gyula (Fidesz-KDNP), Kiss Annamária és Marka Győző szavazott a feloszlatásra, Vígh Ilona (Fidesz-KDNP) és Szoboszlai Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester a rendkívüli intézkedés ellen.

Bíró Gyula a beol.hu szerint elárulta, hogy a közfoglalkoztatási program miatt alakult ki a bizalmi válság. A politikus szavai szerint a költségvetés átnézésekor kiderült, hogy számos esetben másról szólt a számla, mint amit megkapott az önkormányzat, egyes beruházásokat túláraztak,korábban megvalósult fejlesztéseket tüntettek fel újként, mi több néhányan csak névleg szerepeltek egyes közfoglalkoztatási programokban, testileg nem. Bíró szerint néhány illető esetében ezt el is ismerték a polgármesteri hivatal munkatársai, a neveket a pedig a jegyzőkönyv tartalmazza.

Vígh szerint az időközi választás miatt nem csak európai uniós és hazai pályázatoktól eshet el a település, de kockára kerülhet a Bölönyi-kastély felújítása is. Ellenzéke, Bíró Gyula azonban azt felelte erre, hogy a képviselő-testület júliusig teljes felhatalmazással dolgozhat, minden legnagyobb rendben lesz, nem osztja a polgármester szerinte teljesen felesleges aggodalmait.

A helyi választási bizottság július 24-re tűzte ki az időközi választás időpontját.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »