Biciklist gázolt, a segítségnyújtás helyett azonban elhajtott a helyszínről

Biciklist gázolt, a segítségnyújtás helyett azonban elhajtott a helyszínről

Az elmúlt napokban három biciklis baleset is történt Nagyszombat megyében, az egyik Nyékvárkony és Bős között.

A baleset péntek este történt, Verbón (Vrbové – Pöstyéni járás). A 36 éves férfi – eddig ismeretlen körülmények között – áthajtott a szemközti sávba, ahol egy 52 éves biciklist gázolt. Az autót vezető férfi a balesetet követően kiszállt a járműből, a segítségnyújtás helyett azonban visszaült, és elhajtott a helyszínről. A súlyosan sérült, eszméletlen nőre néhány perccel később találtak az arra járók, akik értesítették a mentőket.

Hírdetés

Szombat reggel a balesetet okozó férfi maga jelentkezett a rendőrségen azzal, hogy Ford Focusával az este vélhetően elgázolt egy biciklistát, részletekre azonban, mint mondta, nem emlékszik. A férfi azt is bevallotta, hogy a baleset előtt alkoholt fogyasztott a helyi kocsmában, nyolc évvel ezelőtt pedig – ittas vezetés miatt – bevonták jogosítványát.

A férfit őrizetbe vették, amennyiben bűnössége beigazolódik, akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A rendőrség az elmúlt napokban két biciklis balesetet is regisztrált. Múlt hét csütörtökön Nyékvárkony és Bős között, szombaton pedig Nagyszombat városában. Mindkét esetben a sérültek nők, akiket kórházba láttak el.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »