„Bezavart” a jelerősítő antenna Zalánpatakon

„Bezavart” a jelerősítő antenna Zalánpatakon

Sokéves várakozás után idén nyáron indult be a mobilszolgáltatás az elszigetelt, nehezen megközelíthető Kovászna megyei Zalánpatakon, ahol Károly hercegnek, a brit trónörökösnek is birtoka van, ám a megyei önkormányzat az engedély nélkül felépített, a faluképet romboló antenna lebontására szólította fel a mobiltársaságot.

91318999_bZalánpataki látkép

Válaszul az Orange leállította a szolgáltatást a faluban. Az elkeseredett zalánpatakiak aláírást gyűjtöttek, és hétfőn huszonegyen megkeresték panaszukkal a Kovászna megyei önkormányzat vezetőit. „Ma létszükséglet az, hogy telefonon el tudjuk érni egymást. Ez alól a zalánpatakiak sem lehetnek kivételek. Azt szeretnénk, hogy a szolgáltató visszakapcsolja az antennát addig, amíg újat építenek a falu azon részén, amely nem csorbítja a település hagyományos, hegyvidéki jellegét, és zúgásával nem zavarja az ott lakókat” – fogalmazott Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke.

A zalánpatakiak elismerték, hogy a turizmus szempontjából előnytelen helyen van az éppen a falu bejáratánál, közvetlenül az út mellé felépített antenna, ám hangsúlyozták, szükségük van a szolgáltatásra, és különben a törvény is előírja, hogy a telefontársaságok az elszigetelt településen élőknek is kötelesek biztosítani a hozzáférést a szolgáltatáshoz. A háromszéki közgyűlés vezetői még hétfőn egyeztettek a társaság képviselőjével, és Roberto Marin mérnök megígérte, hogy várhatóan kedden újraindítják a szolgáltatást, és mindenki számá­ra megfelelő helyet találnak egy végleges antenna felállítására a mintegy 120 lakosú Zalánpatak közelében. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »