Bezárva tartotta, s pénzt követelt az illegális bevándorlókért egy férfi Kárpátalján

A közelmúltban a kárpátaljai rendőrök embercsempészeket lepleztek le, akik illegális bevándorlókat akartak átszállítani az Európai Unióba.

A csempészek az ázsiai bevándorlóktól előre megkapták a szolgáltatásért járó pénz felét. Azonban az egyik szabálysértő nem elégedett meg ezzel az összeggel, ezért bezárta magánháza pincéjébe a külföldi személyeket és váltságdíjat követelt értük – jelentette az SZBU sajtóosztálya.

A kárpátaljai férfi az illegális bevándorlókat embertelen körülmények között tartotta fogva, a hozzátartozóktól pedig pénzt követelt. A férfi erről videofelvételeket is készített, ami végül bizonyítékként szolgált az elkövető ellen – adta hírül a Mukachevo.net.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) alkalmazottai és a rendőrök együttműködve kiszabadították a túszul ejtett külföldi személyeket.

Az ügyben eljárást indítottak, s tart a vizsgálat.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Kárpátalja felől is megindulhat a migránsáradatAz elmúlt öt hónapban közel 200 illegális bevándorló próbált Ukrajna területére jutniIsmét illegális bevándorlókat fogtak el Haranglábnál (Videó)Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: illegális bevándorlás, illegális bevándorlók, Kárpátalja, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »