Bezárták, verték, súlyosan elhanyagolták gyerekeiket – előzetesben az "anya" és a nevelőapa

A rendőrök kiskorú veszélyeztetése bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki az anyát és a nevelőapát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya nyomozást folytat J. Szilvia 21 éves budapesti lakos ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett, valamint személyi szabadság megsértése bűntett miatt. Élettársa, H. László 18 éves budapesti lakos ellen pedig kiskorú veszélyeztetése bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, valamint védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntett miatt.

Egy budapesti gyermekotthon munkatársaitól 2016. június 22-én érkezett bejelentés arról, hogy egy hozzájuk érkezett testvérpárral kapcsolatban – azok sérülései miatt – bűncselekmény gyanúja merült fel.

A gyanú szerint a két gyermek "édesanyja", valamint "nevelőapja" szülői kötelezettségüket rendszeresen megszegték azzal, hogy a nevelésüket, ellátásukat súlyosan elhanyagolták. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a pár a két- és a három és féléves gyermeket rendszeresen bezárta a lakás különböző helyiségeibe, valamint H. László több alkalommal tettleg bántalmazta is őket.

A BRFK munkatársai 2016. július 15-én a délelőtti órákban elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket.

A rendőrség – őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tesz előzetes letartóztatásuk indítványozására.

(Police.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »