Bevándorlók egy csoportja a magyar határhoz tart

Legalább ezren vannak, és Szabadkánál, ahol nagyjából 600 bevándorló várakozik, tovább nőhet a tömeg – jelentette az M1 tudósítója a helyszínről.

A helyszíni beszámoló szerint a 150-200 fős csoport először a magyar határ felé indult, de elsőként az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága helyi szervezetéhez vonult. Az UNHCR helyi épületét rendőrkordon vette körül. Egy kisebb verekedés volt, de nagyobb incidensről nincs információ, nagyon erős a rendőri jelenlét – hangzott el a tudósításban.

A bevándorlók közül nagyon sokan hátizsákkal vannak, és többen is azt mondták, akár még ma nekivágnak gyalog a magyar határnak – jelentette a közmédia tudósítója a helyszínről. A bevándorlók egy része azóta már átkelt a Száván, és a magyar kerítés felé tart, a rendőrök szerint legalább ezren vannak – mondta a tudósító, aki szerint többen vannak, mint két hónappal ezelőtt.

A tudósító szerint Szabadkánál, ahol nagyjából 600 bevándorló várakozik, van esély arra, hogy csatlakozzanak az úton lévő tömeghez.

(Híradó)

Korábban írtuk: Összecsomagoltak a betolakodók Belgrádban és Horgoson – azt hiszik, a határ megnyitásáról szólt a népszavazás, és mehetnek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »