Betolakodók szöktek meg a kiskunhalasi őrzött táborból

Hét migráns szökött meg kedden este a kiskunhalasi őrzött táborból, közülük négy még szökésben van – közölte Bakondi György. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról is beszélt, hogy a határőrizet viszont megszilárdult. (Képünk illusztráció!)

Magyar Menedék - Ősmagyar

Öt algériai és két marokkói férfi megszökött kedd este a kiskunhalasi őrzött befogadóállomásról, hármukat már elfogták a hatóságok, kettejük tartózkodási helyét pedig már ismerik – közölte Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó.

A hatóságok komoly erőkkel keresik az elszökött embereket, akik mind erőszakos, tiltott határátlépést követtek el, ezért őrizték őket a táborban.

Az eset előzménye, hogy kedden este egy algériai bevándorlót fogtak el szökési kísérlet közben, az ezt követően tartott létszámellenőrzésen derült ki, hogy több fiatal férfi elhagyta a tábort. Bakondi beszámolt arról is, hogy egy iraki migráns összevagdosta a testét a késő esti órákban.

A főtanácsadó arról is beszélt, hogy megszilárdult a határőrizet, és jelentősen csökkent a befogadóállomások telítettsége a július eleji jogszabályváltozás miatt. Ugyanakkor – jegyezte meg – több nyomásgyakorlási kísérlet is érzékelhető, egyebek mellett civil szervezők aktivizálódása miatt.

Hunhír.info – MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »