Betemette a házakat a sár, már több mint 50 ember meghalt

Legalább ötvenen meghaltak és 17-en eltűntek az elmúlt napokban az észak-indiai Uttarakhand és Arunácsal Prades államban a heves esőzések kiváltotta földcsuszamlásokban és árvizekben.

A katasztrófa által legsúlyosabban érintett terület a hegyvidéki Uttarakhand állam. Ott több mint hatvan lakóházat temettek maguk alá a sár- és kőlavinák. Az elmúlt három napban 41 ember halt meg és 17-en eltűntek. Több mint 200 lábasjószág is elpusztult.

Arunácsal Pradesben több mint harminc embert temettek maguk alá a földcsuszamlások. Egyelőre csak tíz embert sikerült élve kimenteni. A túlélők utáni kutatást erősen nehezíti a folytatódó heves eső – írja az MTI.

Indiában a júniustól októberig tartó esős évszakban, a monszunban gyakoriak az erős viharok, áradások és földcsuszamlások, és az ítéletidő miatti halálesetek sem ritkák. Három évvel ezelőtt, 2013 júniusában több mint hatezer helyi lakos, turista és zarándok halt meg az uttarakhandi áradásokban és földcsuszamlásokban, több tízezer épület rongálódott meg, és a termés hetven százaléka kárba veszett.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Áradás, kőomlás: rombolt a viharÚjabb természeti katasztrófa Kárpátalján: sárlavina pusztított több településen (Fotók)Rovatok: KülföldTelepülés: IndiaCímkék: külföld, India, extrém időjárás, áradások, halálos áldozatok, szélsőséges időjárásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »