Beszámítható a Teréz körúti robbantó, jöhet a vádemelés

A vádelőkészítési szakba léphet a Teréz körúti robbantó ügye, miután a második elmeorvosi vizsgálat is azt állapította meg, hogy a gyanúsított, P. László beszámítható, vagyis büntethető – írja saját információira hivatkozva a Magyar Idők. A lap szerint a 24 éves gyanúsítottat az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből (IMEI) visszaszállították a Venyige utcai börtönbe.

A Magyar Idők szerint a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) ismét megpróbálja szóra bírni P. Lászlót, aki még mindig nem árulta el, miért követte el tavaly szeptember 24-én a robbantásos merényletet, amelyben két rendőr sérült meg, egyikük életveszélyesen. Attól függetlenül, hogy ez sikerül-e, az iratismertetés, majd vádemelés következhet még a nyári ítélkezési szünet előtt. A KNYF előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és robbanóanyaggal visszaélés miatt fog vádat emelni, amiért akár életfogytiglani fegyházat is kaphat.

P. László márciusban három napon át tett folyamatos vallomást, és beismerte, hogy ő robbantott. Részletesen beszélt arról, hol vásárolta a pokolgépéhez az alkotóelemeket és az egyébként kapunyitókhoz való alkatrészeket, és hogyan állította össze a szerkezetet, amelynek hatását szögekkel is megnövelte. A maga készítette robbanóanyagot többször is kipróbálta.

A harmadik napon aztán félbehagyta vallomását, és azóta sem beszél például arról, hogy miért követte el a merényletet. Zárkózottá és egyre feszültebbé vált, majd március 31-én dühöngeni kezdett a cellájában, összetörve a berendezés egy részét. A büntetés-végrehajtás ekkor szállította át az IMEI-be, ismételt elmeorvosi vizsgálatát kérve.

(MNO)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »