Beszakadt egy út Firenze központjában

Beszakadt szerdán Firenze központjában egy utca az Arno folyó partján, az így keletkezett mintegy 200 méter hosszú és 7 méter széles lyuk nagyjából 20 autót „nyelt el”, de személyi sérülés nem történt.

Az út megsüllyedését gyaníthatóan egy föld alatti csővezeték eltörése vagy az Arno vizének beszivárgása okozhatta. A szakadék reggel fél hétkor keletkezett az észak-olasz város turisták körében népszerű részén, a Ponte Vecchio és a Ponte alle Grazie hidak között – jelentette az olasz média. Az érintett útszakaszon autók parkoltak.

Az Arno folyó túlsó partján található a világhírű Uffizi képtár. A tűzoltóságot arra utasították, akadályozza meg, hogy az utca más részei is beomoljanak. Jelenleg vizsgálják a folyó mentén található épületek stabilitását is. A környéken két épületet elővigyázatosságból kiürítettek.

Dario Nardella firenzei polgármester a történtekkel kapcsolatban „jelentős károkról” beszélt, sőt nem zárta ki, hogy a szakadék tovább terebélyesedik majd, ezért az érintett övezet egy részét lezárták a forgalom elől.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »