Beszakadt a födém, nyolc tűzoltó halt meg

Beszakadt a födém, nyolc tűzoltó halt meg

Nyolc tűzoltó vesztette életét az orosz fővárosban egy csütörtök este kitört raktártűzben. A tűzoltók alatt mentés közben szakadt be a raktárépület födémszerkezete.

A tűz Moszkva keleti részén egy négyezer négyzetméteres raktárban ütött ki, amelyben műanyag termékeket tároltak. Az oltásban 250 tűzoltó és 50 gépjármű vett részt. A lángokkal küzdő egyik mentőalakulat alatt beszakadt a tető. Nyolc tűzoltóval szakadt meg a kapcsolat.

„Még mindig nem tudunk kapcsolatot létesíteni nyolc emberrel, hivatalosan csak a tűz eloltása után tudjuk megerősíteni a halálukat. Mindent megtettünk, hogy megtaláljuk őket. Reméljük, hogy még életben vannak” – fogalmazott Andrej Miscsenko vezetőhelyettes.

Péntek kora reggel aztán a kiégett romok alatt megtalálták a holttesteket. Helyszíni beszámolók szerint a raktár területén vendégmunkások, feltehetően illegális bevándorlók tartózkodtak, akik az egyik melléképületben laktak. Munkások elmondása szerint a lakóhelyiségekben állandóan bekapcsolva tartották az elektromos fűtőberendezéseket, ami túlterhelhette a hálózatot, és zárlathoz vezethetett. A hivatalos források szerint a tűz kitörésekor senki sem tartózkodott a raktár területén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »