Bernd Storck sorsa a tét, 8-10 millió forintért léphet le

Bernd Storck sorsa a tét, 8-10 millió forintért léphet le

Nem is volt olyan régen, egész pontosan június 15-én, amikor Csányi Sándor MLSZ-elnök és az elnökség tagjai magukra zárták az ajtót az OTP-székházban. Akkor válságtanácskozást kellett tartani, ugyanis a magyar válogatott története során először kikapott Andorrától, márpedig ilyen alacsonyan jegyzett csapat ellen még nem buktunk. Hol volt már a Málta elleni zakó 2006-ból?

Most a véget ért vb-selejtezőket kell értékelni, és természetesen dönteni a legfőbb kérdést illetően: maradjon Bernd Storck szövetségi kapitány, vagy menjen?

Bernd Storcknak eredetileg 2018. június 30-ig szólt a szerződése az MLSZ-szel. A sikeresen megvívott Eb-meccsek után következő világbajnoki selejtezőkön viszont korábbi önmagához képest rendkívül gyengén muzsikált a nemzeti csapat. A Feröeren hagyott két pont után már sokan morgolódtak, a kiábrándító andorrai vereséget követően a szurkolók levetették a mezt a játékosokkal. Storck hitele itt veszett el, és bár akkor a szövetség elnöksége többséggel a maradása mellett döntött, a svájci kudarc (2-5) és a Feröer elleni szenvedés (1-0) előrevetítette távozását. Utóbbi mérkőzésen már az egész Groupama Aréna a távozását követelte, ő pedig kifogásolta a drukkerek viselkedését, ami olaj volt a tűzre.

Hírdetés

http://mno.hu/

A Csányi Sándor vezette elnökségnek tudomásunk szerint egy havi bért kell csak kifizetnie Storcknak végkielégítésként, így ha úgy határoz, relatíve olcsón – 8-10 millió forintért – megválhat a kapitánytól.

A német edző utódát keresi a szövetség, az MLSZ válogatott szinten tapasztalt, Magyarországra költöző külföldi kapitányt szeretne, így a korábban bedobott nevek – Marco Rossi, Bódog Tamás, Paulo Sousa – nem jöhetnek számításba. Ahogy Dárdai Pál, Szabics Imre, és Löw Zsolt sem, a Hertha, a Sturm Graz és a Leipzig aligha engedi el őket.

A hírek szerint számos jelentkező akad, közülük október végéig kéne választani, ugyanis november 10-én Luxemburggal, 14-én Costa Ricával játszik a magyar válogatott barátságos meccset.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2017.10.18.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »