Berlin a nem német uniós állampolgárok előtt is megnyitja a katonai pályát

Elkészült Németország új biztonságpolitikai stratégiája. A Berlinben bemutatott tervek szerint az ország készen áll arra, hogy nagyobb felelősséget vállaljon a globális biztonságpolitikai folyamatok alakításában.

Ursula von der Leyen védelmi miniszter elmondta: 15 év alatt 130 milliárd eurós fejlesztést hajtanak végre a hadseregnél, és a katonai pályát megnyitják a nem német uniós állampolgárok előtt. A menekültválságról szólva hangsúlyozta, hogy a bevándorlás nyereség és esély Németországnak, az ellenőrizetlen migráció viszont biztonságpolitikai kihívás.

Ursula von de Leyen védelmi miniszter a Fehér könyv Németország biztonságpolitikájáról és a Bundeswehr (a német hadsereg) jövőjéről 2016 című dokumentum bemutatóján kiemelte: azért kellett újragondolni a stratégiát, mert a válságok soha nem tapasztalt “sűrűsége és párhuzamossága” jellemzi a nemzetközi viszonyokat, és “Németország is megváltozott”.

Németország készen áll a “vezetésre”, de soha nem egyedül, hanem “középről”, szövetségeseivel együtt és történelmi tapasztalatainak figyelembe vételével – húzta alá a miniszter.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »