Bérlakásokban termesztettek füvet

A Készenléti Rendőrség kábítószer kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást V. Krisztián 28 éves, valamint H. Krisztián 34 éves budapesti lakosok ellen. A két férfit a VIII. kerületben fogták el, mindkettőt őrizetbe vették.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2015. novembere óta termesztettek marihuánát az általuk bérelt két fővárosi lakásban, tovább értékesítési céljából – közölte a Police.hu.

A bérlakásokban tartott házkutatások során a nyomozók közel 100 tő különböző fejlettségi fokban lévő marihuánát, illetve szárított formában 1,5 kilogramm mennyiségű füvet találtak és foglaltak le.

A kábítószert zárható, aktív szénszűrűvel ellátott sátrakban tartották annak érdekében, hogy a marihuána jellegzetes szaga ne keltsen gyanút a szomszédokban.

Az elsődleges becslések szerint a lefoglalt kábítószer kiskereskedelmi értéke a feketepiacon közel 25 millió forint.

A gyanúsítottakkal szemben – igazságügyi botanikus szakértő bevonásával – a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le, egyben előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »