Béremelés a bíróknak

Az ártatlanok megölésére buzdítókat példaképnek tekintő igazságügyi miniszter három ütemben emelné a bírók bérét

Már idén októbertől 5 százalékkal nő a bírák illetménye, majd jövő januártól és 2018 januárjától további 5-5 százalékos emelést kapnak – jelentette be Trócsányi László, az izraeli terrorállam joggyakorlatát zsinórmértéknek tekintő igazságügyi miniszter az MTI-nek adott interjújában.

A bírósági szervezet költségvetése önálló fejezetként szerepel az állami büdzsében, a kormány csak továbbítja az Országos Bírósági Hivatal (OBH) ez irányú igényét – mutatott rá a tárcavezető, aki a kormány igazságügyért felelős tagjaként támogatta, hogy a pedagógusok, az egészségügyi, a szociális és a kulturális ágazati, valamint a rendvédelmi dolgozók mellett a bírák és az ügyészek is nagyobb anyagi megbecsülésben részesüljenek. A miniszter fontosnak nevezte, hogy a bírák érezzék, megbecsülik a munkájukat. Az Országgyűlés döntése értelmében a bírósági költségvetési fejezet személyi része tartalmazza a béremeléshez szükséges forrást, Trócsányi László szerint ezzel a parlament kifejezésre juttatta az igazságszolgáltatás szereplőinek jelentőségét a társadalomban.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel és hozzászólásokkal ITT

Forrás: kuruc.info.hu

sokkaljobb-kommentár: 55 ezer forintos órabérért dolgoztatja Trócsányiékat (Nagy és Trócsányi iroda) az MNB. Két év alatt összesen 137 millió forintot kaszáltak. Az igazságminiszter 16 százalékban tulajdonosa a jól menő, New York-i irodákkal is rendelkező cégnek, de azt állítja, nem kap osztalékot – írta idén tavasszal az index.hu.  

A legelső brókerbotrányban (Kulcsár Attila, a csúcsbróker nyolc általánossal) 15 év óta nincs jogerős ítélet. A jó munkának idő kell, a rossznak állítólag még több. A kettős mércét bizony az igazságügy is nagyon szereti alkalmazni, mégis igazságügynek hívatják velünk. A hat roma áldozat családja 70 millió forint kártérítést kapott, de Szögi Lajos tanár úr családja nem kapott egyetlen forintot se – a kettős mérce nagy dicsőségére!

Béremelést a bíróknak és IGAZSÁGOS ÍTÉLETEKET Magyarországon!

Békéscsaba, 2016. szeptember 5.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Mint nagycsütörtökön Ferenc pápa néhány menekült lábát, olyan igyekezettel próbálja mosdatni a hazai ügyészségi és bírósági vezetők már alig-alig létező szakmai hitelességét a kormánypárti sajtó. Persze minden oka meg is van rá. Elég, ha csak néhány példát említünk az elmúlt hat év szégyenteljes igazságszolgáltatási „eredményeiből”. A tíz életet követelő vörös iszap katasztrófa, az emberi sorsok tucatjait tönkretevő 2006-os rendőri visszaélések, a Hagyó- és a fővárosi perekben született felmentő vagy felmentéssel felérő ítéletek, a megismételt, időhúzásra játszó Biszku-, Szilvásy- és Kulcsár-ügyek mind-mind a magyar jogrendszer, és annak vezetőinek személyes kudarcát jelzik.” (Részlet a Szerecsenmosdatók című cikkből)

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »