Bérelt Suzukival, karddal és golfütővel esett felesége szeretője BMW-jének a felszarvazott férj

Bérelt Suzukival, karddal és golfütővel esett felesége szeretője BMW-jének a felszarvazott férj

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint az elkövető 2015 decemberében Hegyeshalomban a bérelt autójával szándékosan többször nekihajtott egy nagy értékű gépkocsinak, majd azt egy karddal megrongálta. Egy másik alkalommal járművével üldözött és többször leszorított egy autót az útról. Miután az idegen autós – ütközésüket követően – a rendőrségre menekült, dühében, golfütővel a kezében csapkodott az arra haladó autók irányába.

A 39 éves férfit mindkét esetben az motiválta, hogy felesége szeretőjét, illetőleg annak autóját vélte felfedezni mind az úton, mind a hegyeshalmi parkolóban.

A felszarvazott férj a parkolóba egy általa bérelt kisebb értékű gépkocsival érkezett, melyben kiskorú gyermeke is helyet foglalt. A BMW láttán a vádlott indulatos lett, és Suzukijával nekihajtott az autónak, majd gyermekét kiszállította és még kétszer nagy sebességgel nekihajtott a járműnek. Ezt követően elővett egy 40 cm élhosszúságú kardot, mellyel a járművel tovább rongálta. Az elkövető az általa bérelt gépkocsiban 150 ezer forint, a megrongált járműben csaknem 2,2 millió forint kárt okozott.

Néhány nap múlva a terhelt Levél község felé haladt járművel, majd az előtte haladó autó vezetőjét meglátva a gépkocsit megelőzte, előtte keresztben megállt és az autóból kiszállva egy golfütővel közeledett a megállított autó vezetője felé. A sofőr ekkor ijedtében megfordult és Mosonmagyaróvár felé indult. A terhelt azonban utána eredt, őt nagy sebességgel megpróbálta az útról leszorítani, a szerető azonban ismét megfordult és Hegyeshalomba menekült. Itt a Fő utcán az elkövető az üldözött autót utolérte, azt előzve és vészfékezve a járművet a padkához szorította úgy, hogy közben az autók érintőlegesen ütköztek. A vádlott autója itt a füves területen megállt, így a másik sofőr a rendőrségre tudott menekülni.

Ezt követően a terhelt – indulattól fűtötten – az úttesten oda-vissza gyalogolt, miközben a kezében lévő golfütőt az arra haladó autók irányába lengette azért, hogy a vezetőket megállásra kényszerítse.

Mikor a vádlott észrevette, hogy a korábban leszorított járművezető rendőrökkel tér vissza a helyszínre, Ausztriába menekült, ahol azonban az autója leállt, így a rendőrök – külföldi kollégáik segítségével – elfogták.

Az ügyészség az elkövetőt öt bűncselekménnyel, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, rongálás bűntettével és rongálás vétségével, közúti veszélyeztetés bűntettével és közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja.

(Ügyészség.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »