Beregszászban előrelépések történtek a teherjárművek forgalmát illetően

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere arról tájékoztatja a beregszásziakat, hogy történt bizonyos előrelépés abban a harcban, amit azért vívnak, hogy a súlyos teherjárművek ne Beregszász központján haladjanak át.

Október 1-től például korlátozni kell a 8 tonnánál nagyobb össztömegű teherjárművek forgalmát a kőhídon át. Hennagyij Moszkal, a megyei állami közigazgatási hivatal vezetője írt alá erről rendelkezést A 8 tonna össztömeget meghaladó teherjárművek Beregszászban, a Vérke-hídon történő áthaladása ideiglenes korlátozásának bevezetéséről címmel – olvasható a polgármester közösségi oldalán.

Mint ismeretes, szakvéleményezést rendeltek meg, amely kimondja, hogy a kőhíd csak korlátozott mértékben felel meg a műszaki követelményeknek. Ezen az építészeti műemléken mély repedések keletkeztek, amelyek azzal fenyegethetnek, hogy leomlik a híd, ami nem csak emberáldozatokhoz vezethet, hanem megbéníthatja a forgalmat, a város infrastruktúráját. Egyébként a híd a megyei közútkezelő vállalathoz tartozik, annak kezelésében van.

A megyei állami közigazgatási hivatal vezetője által aláírt dokumentumban arról van szó, hogy intézkedéseket kell foganatosítani az M-23-as autóút Beregszász-Nagyszőlős-Felsőveresmart (Велика Копаня) szakaszán lévő Vérke-híd rongálódásának megakadályozása, állagának megóvása, illetve a biztonságos közlekedés feltételeinek szavatolása érdekében, figyelembe véve a hatályos törvényeket, illetve azt, hogy balesetveszélyes állapotban van az 1890-ben épült kőhíd. E szerint a közútkezelő vállalatnak a polícia megyei főosztálya megelőzési tevékenységgel foglalkozó osztályával közösen október 1-től be kell vezetni a 8 tonnánál nagyobb össztömegű teherjárművek forgalmának korlátozását a kőhídon. Beregszász polgárai ezért türelmetlenül várják, hogy a közútkezelő vállalat és a polícia — ezeknek kell ellenőrizniük a kőhídon át zajló forgalmat — teljesítse a rendelkezés előírásait.

Emellett Orosz Géza első alpolgármester rendelkezést készít elő arról, hogy a hídnál a magasságot korlátozó eszközöket kell kihelyezni. A korlátozás bevezetését követően alternatív útvonalon közlekednek a teherjárművek.

A teherforgalmat Munkács felől Beregkisfaludon (Szilce) át irányítják Nevetlenfalu felé, így azok nem haladnak át a beregszászi hidakon (lásd a sémát).

Ezen intézkedéseknek mentesíteniük kell a kőhidat és városunk központját a folyamatos kamionforgalom alól, ami negatívan befolyásolja Beregszász infrastruktúráját.

Séma: Piros szín — tilos a 8 tonna össztömeget meghaladó tehergépkocsik közlekedése; zöld szín — alternatív útvonal a tehergépkocsik számára.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: belföld, teherforgalom, elkerülőút, előrelépések, kamion, történelmi kőhíd, Vérke-híd, Beregszász, Babják Zoltán, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »