Berágott Joshua – Soros két alvezére is távozik egyszerre

David Rogers és Joshua Donfeld, Soros családi alapkezelő vállalkozásának két menedzsere is távozik, miután vitáik voltak a januárban a céghez került Ted Burdick befektetési igazgatóval – írja a Bloomberg az ügyhöz közel álló személyekre hivatkozva.

Magyar Menedék - Badiny

A 38 éves David Rogers állítólag hárommilliárd dollárt kezelt a Soros Fund Management 28 milliárd dolláros vagyonából, és elsősorban árupiaci szakember. Stan Druckenmiller, Soros volt fő stratégájának pártfogoltja, aki most is rendkívül tehetségesnek nevezte. A 40 éves Donfeld pedig részvényportfólió-kezelő.

Soros befektetési igazgatóját januárig Scott Bessent-nek hívták, aki azonban új vállalkozást alapított Key Square Group néven, ahol 4,5 milliárd dollárt kezel – ebből is kétmilliárd Sorosé. Az új igazgatóval kapcsolatos nézeteltérések mibenléte nem derült ki a tudósításból.

Burdick a hatodik befektetési igazgató Sorosnál azóta, hogy Druckenmiller és Nicholas Roditi sztármenedzserek távoztak tőle 2000 áprilisában, és Soros visszavett az alapja kockázati szintjéből. Az alap idén állítólag 4-5 százalékot veszített.

privátbankár


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »