Beperli a TV2-t a hamis lejáratókampány áldozata

Beperli a TV2-t a hamis lejáratókampány áldozata

Nem szeretné, ha azt sütnék rá, hogy a pénz miatt perli be Andy Vajna csatornáját, mégis jogi lépéseket tesz Gergely Zsófia, akit a TV2 Tények című műsorában összetévesztettek névrokonával, a Hvg.hu munkatársával, Gergely Zsófiával, és az arcképét felhasználva vádolták nyilvánosan – olvashatjuk a Hvg-n.

Ahogy beszámoltunk róla, a kormánypárti média nagyvállalkozók és ellenzéki vezetők után november elején egy újságírót vett célkeresztbe. „Gergely Zsófia személyes adatokkal élt vissza” – hangzott el a Tényekben. A műsorban a nevet eltalálták, ám a hozzá tartozó személyt már sajnos nem: a Hvg-s újságíró helyett az egykor a Négy Mancs állatvédő alapítványnál dolgozó Gergely Zsófia képét mutatták be.

Az újságírót vélhetően azért szemelte ki a TV2, mert a tulajdonosváltás óta ő foglalkozik a csatornával, de Spéder Zoltán ügyét is vitte, illetve arról is írt, Schmidt Mária miként jutott hozzá állami részvényekhez. Egy kishírben Várhegyi Attilával is foglalkozott, beszámolt az infarktusáról, mire a TV2 azzal támadta, hogy szenzitív, személyes adatot tett közzé „Összeértek az oknyomozó munkáim, sok, a kormány számára kényes üggyel foglalkoztam” – foglalta össze lapunk megkeresésére Gergely Zsófia az ellene indult lejáratókampányt.

Cikkünk megjelenése után a riportot gyorsan eltávolították a hírműsor oldaláról, később pedig a Tények Facebook-oldalán kértek elnézést minden érintettől. A bocsánatkérésbe is hiba csúszott azonban, hiszen azt írták, a tévesen bemutatott Gergely Zsófiáról, hogy még mindig a Négy Mancs munkatársa, holott ő már évek óta nem dolgozik az alapítványnál.

A lejáratókampány áldozatai most találkoztak, vagyis Gergely Zsófia interjút készített Gergely Zsófiával. Az állatvédő alapítvány egykori programigazgatója elmondta, a TV2-től nem keresték meg a műsor előtt, pedig akkor megbizonyosodhattak volna róla, nem ő az, akit keresnek. A lejárató riport után még a helyesbítéssel is kellemetlen helyzetbe hozták, hiszen évek óta nem dolgozik az állatvédelem területén – árulta el. Hozzátette, a TV2-től azóta sem kereste meg senki.

Gergely Zsófia hangsúlyozta, sokat gondolkodott rajta, végül úgy döntött, beperli a csatornát, mert „mélységesen felháborító az, hogy ezt így meg lehetett tenni.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »