Benzintartályban csempészték Magyarországról a migránsokat

Benzintartályban csempészték Magyarországról a migránsokat

Több mint háromszáz bevándorlót csempészett Magyarországról nyugat-európai államokba öt szlovák férfi. A migránsokat átalakított benzintartályokba bújtatták, így próbálták átverni a biztonsági szerveket.

Öt embercsempészt tartóztatott le a szlovák rendőrség péntek éjjel. A rajtaütéssorozatban magyar és szlovák tisztek csaptak le olyan embercsempészekre, akik Németországba és Olaszországba készülő migránsokat próbáltak kijuttatni Magyarországról.

A Reuters megszerezte a rendőrségi felvételeket, mikor a tisztek belenéznek az egyik bérelt jármű benzintartályába, és egy hálófülkét találnak, melyben egy bevándorló kuporog.

A nyomozók kiderítették, hogy a pakisztáni, szíriai és afgán bevándorlók fejenként 500 és 1000 euró közötti összeget fizettek az illegális fuvarért.

Az embercsempészek átalakították a bérelt szlovák és cseh autókölcsönzők járműveit. A migránsokat bebújtatták a hálófülkévé alakított benzintartályokba, ahova pokrócot, párnát, vizet és ennivalót is bevihettek magukkal, majd elindították a kocsikat a magyar-szlovák határ felé.

A magyar határnál mégis lebuktak.

Még nem lehet tudni, hogy egy tartályba hány migránst zsúfoltak be az embercsempészek, de a rendőrség már kiderítette, hogy legalább 300 bevándorló jutott át nyugati országokba ilyen módon.

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239026&hash=c6d6cc7390ebf189&hd=1

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »