Benépesült a muzslyai Emmausz Fiúkollégium

Benépesült a muzslyai Emmausz Fiúkollégium

A 2016/2017-es tanévben 68 diák igényelte a muzslyai Emmausz Fiúkollégiumban az ellátást, közülük 19-en most kezdték meg a középiskolai tanulmányaikat. Vajdaság minden területéről érkeztek a fiúk, de főleg a szórványvidékekről, Székelykevétől egészen Törökkanizsáig. A tanulók a nagybecskereki középiskolák egyikében folytatják tanulmányaikat, főleg magyar nyelvű tagozatokon.

Kalapis Sztoján atyának, a kollégium vezetőjének az idén is két nevelőtanár segíti a munkáját, akik figyelemmel kísérik a diákok előmenetelét. Ebben a tanévben is megszervezik a szaktanárok korrepetálását, ha arra szükség mutatkozik. A kollégisták használhatják a kollégium könyvtárát, ugyanakkor a tanulás mellett hasznosan eltölthetik szabadidejüket, különféle sporttevékenységgel is foglalkozhatnak, vagy zenei szakkörre is járhatnak.

A fiatalokat az új tanévben több újdonság is várta a kollégiumban, hiszen az épületen nagy munkálatokat végeztek, kívül-belül át lett meszelve, mindegyik szobában új fűtési/hűtési készülékeket, fan coil-okat szereltek fel. A munkálatok tovább folytatódnak, hiszen a tornaterem feletti emeleten újabb szobákat alakítanak ki, egy nagyobb tanulószobát, valamint irodát a nevelőtanárnak. A tervek szerint a munkálatok nagyobb részét decemberre befejezik.

Kónya-Kovács Otília


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »