Bencsik András: Kint és bent

Bencsik András: Kint és bent

Figyelemre méltó, hogy egy magát még ma is nagyhatalomnak tartó, bár mára leépült ország tegnap még jelentéktelen alakja milyen öntelt tud lenni, ha hatalomhoz jut. Úgy robban ki belőle a francia gőg, mint a gőz egy túlhevített kazánból: „Európa nem szupermarket. Európa egy közös sors. Meggyengül, ha elfogadhatóvá válik, hogy értékeit elvetik. Azoknak az országoknak, amelyek nem tartják tiszteletben a szabályokat, komoly politikai következményekkel kell számolniuk” – mondta a francia elnök, Emmanuel Macron Magyarországra, Szlovákiára és Lengyelországra célozva, mivel mi következetesen elutasítjuk a migránsok betelepítésére vonatkozó kvótarendszert.

„Macron belépője nem túl biztató, mert azt gondolta, hogy a barátság legjobb formája, hogy rögtön belerúg a közép-európai országokba. Ez itt nem szokás, de majd ő is kiismeri magát” – kommentálta derűs iróniával a francia államfő kijelentését Orbán Viktor.

Európa egy közös sors… Valóban az. De például mi a helyzet Trianonnal? Abban mennyi közös értéket tud felfedezni egy francia és egy magyar? Ami pedig azt illeti, hogy meggyengül Európa, ha elfogadhatóvá válik, hogy értékeit egyesek elvetik, arra az a válaszunk, hogy akkor először a keresztény értékeket kellene helyreállítani, méghozzá a legfertőzöttebb, legfájdalmasabban istentagadó helyen, Franciaországban, mert a fertőzés sajnos onnan áradt ki. Ugyanis Európa legfőbb alapértéke a mediterrán kultúra kiáradásából, az egyiptomi–görög–római kultúra és az északi germán, valamint a keleti kelta és szkíta kultúrák szimbiózisából fakad. A szimbiózis lehetőségét a kereszténység teremtette meg.

Ezt az alapértéket ma elsősorban Franciaország és Németország, az iszlám invázió két megszállottja erőlteti. És velük szemben a leghatározottabban a visegrádi országok védelmezik. Az első világháborúból származó lövészárok-bölcsesség szerint ha több a puskád, nagyobb a pofád… De ettől még nem lesz igazad.

Itt van például a kis Macron egy másik pimasz megállapítása, miszerint „fontos a szociális dömping visszaszorítása Franciaországban, ugyanis a Brexit is annak volt köszönhető, hogy a kelet-európai munkások elvették a brit állásokat”. Ezzel szemben a valóság az, hogy a kapzsi nyugat-európai vállalatok nemcsak lerabolták a gyenge volt szocialista országok piacát, de a magasabb bérekkel – melyek az otthoniaknál szégyenletesebben alacsonyabbak – elszívták a kelet-európai munkaerő egy részét is. A cselédkurzus azonban visszaütött, otthon megnőtt a munkanélküliség…

Hírdetés

Mindeközben Magyarországon a Momentum szerint a magyar kormány hagyományos, konzervatív családfelfogása múlt századi és kirekesztő. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke videóüzenetben buzdítja a párt szimpatizánsait, hogy velük együtt ők is vegyenek részt a homoszexuálisok budapesti felvonulásán, „mert ez nekünk nem téma, ez nekünk nem kérdés, ez nekünk alap. Hogy miért alap? Azért, mert a XXI. században élünk, és mert 2017-et írunk.”

Hogy a még keresztény Európában miért kell a buziknak felvonulni, és azon miért kell meleg érzelmeiket közszemlére téve az olimpia gyilkosainak is részt venni, az a dolgok különösen groteszk fennforgása következtében csak ott és addig lehet kérdés, ahol és ameddig a toleráns keresztény értékrend uralkodik. Mert ahol majd a saría veszi át a vezető szerepet, ott előbb csak szelíden megbotozzák az utcára merészkedő homokosokat, de végül majd jól föl is kötik őket.

Bencsik András – ]]>www.demokrata.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »