Bencsik András: Gyurcsány a korrupcióról

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédében eszelős dolgokat mondott.

Majd miután tisztázta saját politikai szerepét, börtönnel fenyegette meg a jobboldalt. Gyurcsány Ferenc hülyeségében van bizonyos rendszer, persze türelem kell a kibogozásához. Gyengébb idegzetűek ne is olvassák az alábbi sorokat:

„Akinek jobban fáj Trianon évszázados sebe, mint a mai százezrek szenvedése, az nem hazafi, hanem szenvtelen politikai hiéna. (…) Te tetted ezt, Viktor! Nem tisztelünk, hanem megvetünk. Nem vezetőnek tartunk, hanem bűnözőnek. A Fidesz lop, a miniszterelnök tolvaj, mint párttársainak jelentős része. El kell őket távolítani, addig nem nyugszunk, amíg ezek börtönbe nem kerülnek. Nagyon sok demokrata akar kormányváltást, hála a Teremtő akaratának. Ezt az elviselhetetlen rezsimet el fogjuk taposni…”

Valamint: „Aki lopott és csalt, annak börtönben a helye. A tisztességes korrupció fából vaskarika, a politikusok nem arra kaptak megbízást, hogy lopjanak. Nincs jobboldali vagy baloldali lopás, mindegy, hogy a tolvajok az országot, a földet vagy a metró pénzét lopják, ahogy az sem számít, hogy miniszterelnökök, városvezetők vagy vállalatvezetők. Aki lopott és csalt, annak börtönben a helye, amit meg ellopott, azt visszaveszik.”

Hírdetés

Az utóbbi idézettel egyet is lehet érteni, bár azért különös, hogy egy pedigrés politikai hiéna mondja, akinek bűnei szerencsésen elévültek. Ezzel együtt igaz, hogy a lopás az lopás, és valóban „mindegy, hogy a tolvajok az országot, a földet vagy a metró pénzét lopják”. És igen, a tolvajoknak börtönben a helyük, amit meg elloptak, azt vissza kell venni. A négyes metró építésekor 167 milliárd forintot a baloldali és liberális országvezetés idején loptak el. A tolvajokat, mivel ez politikailag ellenőrzött, kiemelt jelentőségű vállalkozás volt, kizárólag közöttük kell keresni.

Ezt Gyurcsány Ferenc is tudja. Ezért két eset lehetséges. Vagy azért ilyen nagy a szája, mert kimaradt a buliból, és ezúttal ő nem lophatott semmit, vagy azért, mert ő is benne volt, és most úgy gondolja, hogy a legjobb védekezés a támadás. Ez utóbbira utal egy sajátos kifejezés: „tisztességes korrupció”, amit fából vaskarikának tart, és ami jobban megnézve, az Orbán-kormány nemzetépítő stratégiája egyik elemének kigúnyolása. A Fidesz–KDNP egyik fontos célja, hogy létrejöjjön a nemzeti kis-, közép- és nagytőke, hogy a magyar gazdaság ne az itt tevékenykedő multinacionális cégek cselédje legyen, mert az rossz. Lásd a négyes metró kifosztásában serénykedő multikat.

A gúnyos kifejezés tehát valójában azon magyar vállalkozók helyzetbe hozására utal, akiknek köszönhetően gyarapodik és erősödik a gazdaság, épül az ország, ellentétben a ballib kormányzás jelképével, a négyes metróval, aminek csak a költségei nőttek, a metróalagút inkább rövidebb lett. Gyurcsány nem is olyan őrült logikája szerint azonban a négyes metró korrupciója miatt szükségképpen kitörő közfelháborodás viharában ügyesen össze lehetne mosni a „tisztességes korrupció” és a „tisztességes haszon” fogalmát, így a bűnt, amit az elvtársai elkövettek, át lehetne vetíteni a jobboldalra. Őrült gondolat, de tényleg van benne rendszer.

Bencsik András – www.demokrata.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »