Bemutatták a magyar sportolók olimpiai versenyruházatát

Bemutatták a magyar sportolók olimpiai versenyruházatát

Bemutatta a sportolók olimpiai versenyruházatát a Magyar Atlétikai Szövetség. A magyar atléták olyan minőségű szerelésben állhatnak rajthoz Rióban, mint amilyet a sportág nagyhatalmai is viselnek.

„Nagyon tetszik, én nagyon-nagyon jól érzem magam ezekben a ruhákban. Tényleg az utóbbi években, sőt hosszú évek óta nem volt ilyen jó minőségű felszerelésünk, a magyar atlétikai csapatnak. Nekem külön öröm, hogy ilyen felszerelésben fogunk versenyezni az olimpián, hiszen én az addig következő és az eddigi versenyeken is ilyenben szerepeltem minden olyan versenyen, ami nem válogatott. Úgyhogy eddig nem azt mondom, hogy gondot jelentett, de eltért a megszokottól, mikor a címeres mezt kellett magamra öltsem. Hiszen teljesen más volt ahhoz képest, mint amit megszoktam. Úgyhogy most abszolút megszokott közegemben tudok versenyezni az olimpián is” – fejtette ki Baji Balázs gátfutó.

A riói olimpiai részvétel jogát nehezebb volt kiharcolniuk az atlétáknak, mint a londoni kvótát. A magyar szövetség főtitkára bízik abban, hogy a sportolók túlszárnyalják a londoni szereplést.

„Én nem félek azt kijelenteni, hogy egy érmet szeretnénk hozni Rióból, az én álmaimban egy 2-es szám szerepel, de ami talán ennél egy kicsit könnyebben megfogható, az az, hogy Londonban nem volt Pars Krisztiánon kívül egyetlen olyan versenyzőnk, aki továbbjutott volna akár elődöntőbe, akár döntőbe. Ezen szeretnénk nagyságrendileg javítani Rióban, tehát jussunk tovább, legyünk ott az elődöntőben és többen a döntőben” – mesélt a célokról Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára.

A magyar atléták eddig 20 olimpiai kvótával rendelkeznek, de ez a szám még növekedhet a következő hetekben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »