Bement Botkához, rendőrök vitték el

Bement Botkához, rendőrök vitték el

Rendőrökkel vitették el a szocialista Botka László vezette szegedi városházáról a Cserepes sori piac érdekvédőjét. Szabó Bálint és társai hetek óta hiába próbálnak tárgyalni a polgármesterrel. Pedig több petíciót és több ezer szegedi által aláírt nyilatkozatot is eljuttattak már neki.

„Azért jöttünk ma ide, és ezt az ön főnökének, Botka Lászlónak szerettük volna elmondani, és én nagyon sajnálom, hogy polgármester úr kellően gyáva ahhoz, hogy ide ne jöjjön, és szemébe nézzen száz szegedi kereskedőnek. Szóval azért jöttünk ma ide, az önkormányzat épületéhez, hogy átadjuk a felmondó leveleket Botka Lászlónak” – mondta Szabó Bálint, a Cserepes sori piac kereskedőinek érdekképviselője a városháza előtt.

A kereskedők több mint egy hónapja nem tudnak beszélni a városvezetővel arról, hogy a piac igazgatója által egyoldalúan megemelt bérleti díjak miatt tönkremennek. Többször vittek már petíciót a városházára, illetve a több ezer szegedi aláírásával támogatott nyilatkozatukat, de eddig nem fogadta őket senki.

„Most bemennék ide a portaszolgálatra, és megkérdezem polgármester urat arról, hogy le tud-e, vagy le akar-e jönni ebben az ügyben tárgyalni. Ha nem akar, az egy teljesen egyértelmű álláspont. Ha nem akar tárgyalni a szegedi polgármester a száz szegedi munkahely megszüntetésének tárgyában az érintett kereskedőkkel, ha ez az álláspont, csak akkor ezt tessék kimondani, akkor mi is tudjuk, hogy ide hiába jövünk, hetente, naponta, vagy akár havonta, itt nem találunk megoldást” – nyilatkozta a kereskedők érdekképviselője.

Az elkeseredett árusok úgy látják, a városvezetés nem foglalkozik az ő sorsukkal. „A nem túl baráti környezet az, hogy itt nem engednek minket be, kiküldenek az aulából is, itt van a portás, és nem szíveli, ha mi bent állunk, tehát kiküldenek az utcára. Nekünk mint állampolgár nincs jogunk bent állni a városházának az aulájában, és úgy beszélnek velünk, mint valami csőcselékkel. »Kifelé, ne rontsuk ott benn a levegőt«” – nyilatkozta Váczi Tibor kereskedő.

A biztonsági őrök hiába akarták távol tartani, Szabó Bálint Botka László irodájánál várakozott a polgármesterre. Hiába. Az érdekképviselő végül megunta a várakozást, bement a szocialista politikus irodájába, ami miatt rendőrt hívtak rá. A rendőrök Szabó Bálintot előállították, a többi kereskedőt pedig igazoltatták.

Az árusok azt mondják, nem adják fel. Azt tervezik, hogy a Szeged napja alkalmából összehívott díszközgyűlésen próbálnak majd Botka Lászlóval beszélni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »