Belülről bomlasztják Lengyelországot

Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint a jelenlegi kormány ki szeretné vezetni Lengyelországot az Európai Unióból.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Witold Waszczykowski nyilatkozata az Civil Plattform Párt vezetője, Grzegorz Schetyna nyilatkozatára válaszolva született meg.

Grzegorz Schetyna azt állította, hogy „ha az Európai Unióban valaki sértegeti a partnereit, az annyit jelent, hogy el akarja fordítani Lengyelországot Európától.”

A TVN studiójában csütörtök reggel azonban Witold Waszczykowski kijelentette: ez egy „bizarr” állítás. “Nem akarjuk kivezetni Lengyelországot az Európai Unióból” szögezte le a külügyminiszter.

Arra a kérdésre, hogy a kormányzó Jog és Igazság Párt tervezi-e népszavazás kiírását Lengyelország uniós tagságáról, Witold Waszczykowski elutasító választ adott. “Nem, nincs ilyen terv” mondta.

Az Európai Parlament április 13.-án egy olyan határozatot fogadott el, amelyben figyelmeztetett: a lengyel Alkotmánybíróság “lényegi megbénítása” veszélyezteti a jogállamot, a demokráciát és az emberi jogokat az országban.

Az Európa Tanács egyik munkaszervezetének, a Velencei Bizottságnak a képviselői csütörtökön és pénteken, az idei évben második alkalommal, Varsóba látogatnak. Ezúttal az úgynevezett „Rendőrségi törvény” módosításait tekintik át.

Grzegorz Schetyna nyilatkozata a korábbi lengyel köztársasági elnök, Aleksander Kwaśniewski kijelentése után született. Az 1995-2005 között hivatalban lévő politikus a Radio Zet műsorában úgy fogalmazott, hogy a Jog és Igazság Pártjának tagjai „talán hamarosan” be fogják jelenteni, hogy „el akarják hagyni az Európai Uniót.”

figyelő.. hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »