Belga szövetségi kapitány: A magyarokat nem szabad alábecsülni

Belga szövetségi kapitány: A magyarokat nem szabad alábecsülni

Jó meccsre számít a belgák ellen Kleinheisler László. A válogatott középpályás a mérkőzés előtti napon arról beszélt: Belgium játékos-állománya világszínvonalú. A belga szövetségi kapitány szerint Magyarországot nem szabad alábecsülni, mert a mérkőzés esélyeseként rengeteg kritikát kapnak akkor, ha nem sikerül nyerniük.

„Készültünk a belgákból, szenzációs, nagyon jó játékosállományuk van, mindenki topligákban játszik, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó mérkőzést fogunk játszani velük” – mondta Kleinheisler László, magyar válogatott labdarúgó.

Az eddigi mérleg a belgáknak kedvez, a két válogatott 12-szer csapott össze egymással. Nyolcszor a belgák nyertek. Utoljára 2009-ben találkozott a két csapat, akkor sima 3-0-ra vert minket Belgium. Az akkori keretből Király Gábor, Juhász Roland, Dzsudzsák Gábor és Priskin Tamás is tagja a mostani válogatottnak.

Belgium jelenleg második a FIFA ranglistáján, a szövetségi kapitány tudja, hogy ők a nyolcaddöntő esélyesei.

„Sokkal komolyabb rajtunk a nyomás, mióta továbbjutottunk. Persze az elejétől is éreztük, mert jó kerettel érkeztünk, így nagy dolgokat vártak tőlünk, Jól tudjuk, hogy ha nem verjük meg Magyarországot, nagyon sok kritikát kell majd elviselnünk. Teljes motivációval kell pályára lépnünk, nem vehetjük félvállról a meccset. Magyarország egykor a nagy futballnemzetek közé tartozott – így kell hozzáállnunk. Ezt is fogjuk tenni” – közölte a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marc Wilmots.

A belgáknak nélkülözniük kell egyik legnagyobb sztárjukat a nyolcaddöntőben, Dembelét bokafájdalmak gyötrik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »