Belga lap: lelőtték egy atomerőmű őrét, és ellopták a belépőkártyáját

A brüsszeli robbantások után két nappal meggyilkolták a doeli atomerőmű egyik biztonsági őrét, és elvették a belépőkártyáját – írja a Derniere Heure nevű belga lap, amely korábban már többször is közölt téves híreket. A biztonsági őr meggyilkolását egyelőre nem erősítették meg hivatalos forrásból.

A belga lap szerint az őr a kutyájával sétált, amikor lelőtték, majd ellopták a doeli atomerőműbe szóló belépőkártyáját.

Két nappal ezelőtt a Russia Today számolt be arról, hogy a Brüsszelben elkövetett merényletek végrehajtói eredetileg egy belga nukleáris létesítmény ellen akartak támadást intézni, ám miután a hatóságok elfogták Salah Abdeslamot, megváltoztatták terveiket.

Tavaly decemberben a belga kormány a munkahelyekre való tekintettel 2025-ig meghosszabbította Belgium legrégibb atomreaktorainak élettartamát. A 40 éves doeli 1-es reaktort újra is indították, majd három nappal később a víz szivárgása miatt leállították, ugyanitt a 4-es reaktorblokkot 2014 augusztusában állították le a kenőolajak szivárgása miatt. Németország többször is aggodalmát fejezte ki a belga atomreaktorok miatt. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »