Belepótol az állam a gázolaj-vásárlásba

Belepótol az állam a gázolaj-vásárlásba

Hamarosan megkaphatják az idei év második negyedévére esedékes üzemanyag-támogatást azok a gazdák, akik korábban igénylést nyújtottak be.

aratogep_b

A kormány már elfogadta az erre vonatkozó új határozattervezetet, amelyben az átutalás engedélyezését a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) megyei kirendeltségeire bízták. Az APIA vezérigazgatója, Adrian Pintea az Agrointeligenţa mezőgazdasági portálnak elmondta, miután a kormányhatározat megjelenik a Hivatalos Közlönyben, azonnal elkezdik a támogatási összegek átutalását a gazdáknak.

Az idei évre 147 millió eurót irányoztak elő erre a mezőgazdasági minisztérium költségvetéséből. A támogatás révén a gázolaj árából visszatérítik a benne foglalt jövedéki adó egy részét azoknak, akik bizonyítottan mezőgazdasági célra használták fel az üzemanyagot. Idén 1,79 lejt térítenek vissza minden liter gázolaj után azoknak, akik erre jogosultak. Az APIA vezérigazgatója szerint az engedélyezés hatáskörének az átvétele azt fogja eredményezni, hogy csökken a várakozási idő és a különböző megyék közötti időeltolódás az átutalásoknál.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »