Belehalt sérüléseibe az otthonában brutálisan összevert és kirabolt göncruszkai idős nő

Belehalt sérüléseibe az otthonában brutálisan összevert és kirabolt göncruszkai idős nő

A Miskolci Járásbíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte azt a két – 55 és 20 éves – novajidrányi férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szeptember 15-én göncruszkai otthonában megverték és kiraboltak egy 81 éves nőt – értesült a boon.hu.

A gyanúsítás szerint a két férfi az esti órákban gyalog ment Novajidrányból Göncruszkára. Az idős nő házának ajtaját egy bicskával kinyitották, bementek a házba, a konyhában és a szobában kutattak értékek után. A 81 éves házigazda azonban felébredt és kérdőre vonta őket. Az egyikük ököllel többször is megütötte a védekezésre képtelen nőt. Addig verte, amíg nem mozdult. A rablók a házból elvitték az aranyékszereket és egy televíziót.

Hírdetés

A magatehetetlen nőt másnap találták meg a rendőrök eszméletlen állapotban, mivel a hozzátartozóik nem érték el telefonon. Az idős nőt súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba, azonban csütörtökre virradó hajnalban a kórházban meghalt, így a gyanúsításban szereplő bűncselekmények minősítése változhat.

A bíróság az előzetes letartóztatásukat a szökésük, elrejtőzésük, valamint a nyomozás eredményessége meghiúsításának reális veszélye miatt rendelte el – írja a lap.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »