Békés öregkor a kormány támogatásával: legérzékenyebb pontján is vagdosták a 81 éves magyart – nem élte túl

Békés öregkor a kormány támogatásával: legérzékenyebb pontján is vagdosták a 81 éves magyart – nem élte túl

Három támadója brutálisan megverte, kínozta, megalázta a 81 esztendős férfit, majd a tőle elrabolt, mindössze 9 ezer forintot szétosztották egymás között. Az idős ember két nappal később elhunyt. A napokban első fokon elítélték a vádlottakat.

A Szolnoki Törvényszék első fokon társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntettében találta bűnösnek a három vádlottat. Az elsőrendű vádlottat "életfogytig" tartó szabadságvesztésre ítélte – legkorábban 28 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A másod- és a harmadrendű vádlott egyaránt 20-20 éves fegyházbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős – a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Az első fokon megállapított tényállás szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlottak régóta ismerték egymást: Kunhegyesen, Tiszabőn és Fegyverneken is követtek már el bűncselekményeket. A férfiak 2012. május 8-án este az elsőrendű vádlott kunhegyesi házában iszogattak, és az éjjeli órákra valamennyien erősen ittas állapotba kerültek. Elhatározták, hogy beosonnak a 81 esztendős bácsi udvarába, hogy onnan különböző értéktárgyakat vigyenek el. El is indultak kijelölt céljuk felé, útközben egyikük, egy ház portájára beugorva, napelemes kerti lámpákat lopott, hogy majd azzal világítsanak az idős ember udvarában.

Ahová, amint megérkeztek és átmásztak a kerítésen, azonnal értékek után kezdtek kutatni. Mivel semmit nem találtak, berontottak a házba, ahol a bácsi aludt.

Az idős férfi a zajra felébredt, a támadói pedig nekiestek, pénzt követeltek tőle, és közben minden kezük ügyébe akadt eszközzel ütötték. Pezsgős- és borosüvegekkel verték addig, amíg az üvegek össze nem törtek. A bácsi pizsamáját meggyújtották, és a péniszét üvegdarabbal vagdosták. Előkerült a hegedűje is, amit darabokra verek rajta, mire végül találtak egy pénztárcát, amiben 9 ezer forint lapult. Ezt elvették áldozatuktól, de mielőtt elhagyták a helyszínt, az ágyon fekvő, vérző és eszméletlen állapotban lévő bácsi mellkasára egy asztalt, rá pedig egy tévét helyeztek. A sértett ugyan még másnap reggel kórházba került, de két nappal később elhalálozott…

(Szoljon nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »