Bekeményít a Zöld SzékelyFöld Egyesület

Bekeményít a Zöld SzékelyFöld Egyesület

Feljelentésekkel vetne gátat a Zöld SzékelyFöld Egyesület az illegális szemetelésnek, ugyanis újabb és újabb szemétdombok jelennek meg tavasszal a települések környékén.

szemethalmok vn 039_b

Évente szerveznek különböző akciókat ezek felszámolására Hargita megyében is, de a Zöld SzékelyFöld Egyesület most drasztikusabb megoldáshoz folyamodott. Az elmúlt három hétvégén az Olt vízgyűjtőjének kitakarítására vállalkoztak önkéntesek, többnyire diákok. Az egyesület tagjai úgy látják, hogy bár számos szemétgyűjtési akciót szerveztek, illetve különböző programokkal próbálják környezettudatos viselkedésre szoktatni a lakosságot, mindez nem elég.

„A Zöld SzékelyFöld Egyesület célja, hogy megszűnjenek a régiónkra jellemző illegális lerakók, és ezért akár a feketebárány-szerepet is felvállalja. A napokban hat helyszínt jelentettünk a környezetvédelmi őrségnek, és meggyőződésünk, hogy figyelmeztetések, bírságok révén az elkövetkező időszakban ezek eltűnnek. Az egyesület továbbra is a lakosság segítségét kéri: ha tudomásuk van illegális szemétlerakóról a településük környékén, jelezzék azt az info@zoldszekely.ro e-mail címen, és továbbítjuk a panaszt az illetékes hatóságnak” – olvasható közleményükben.

Közben múlt hétvégén Madéfalván 180 iskolás nemcsak az Olt folyó, hanem az egész falu területén takarított – tudtuk meg Voloncs Csabától, a Tusnád Ásványvíz Rt. által kezdeményezett takarítás koordinátorától. Ötven darab 90 literes zsákot a háztartási hulladékok összegyűjtésére és ötvenet az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésére osztottak szét, amelyek nagy része meg is telt.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »