Bejutott a fináléba a Győr

A címvédő Győri Audi ETO KC a szigetszentmiklósi négyes döntő első elődöntőjében legyőzte a bajnok Ferencvárost.

A sikerrel a 2005 óta mindig diadalmaskodó győrieknek megmaradt az esélyük, hogy az örökrangsorban beérjék a 12 elsőséggel éllovas Vasast.

A sorsolás szeszélye folytán a címvédő Győr és a bajnok FTC már az elődöntőben találkozott. A Bajnokok Ligája április eleji negyeddöntőjében az ETO mindkét meccsen nagy különbséggel győzte le fővárosi riválisát, és összesítésben 71–41-gyel került az egy hét múlva esedékes budapesti négyes döntőbe.

A szombati találkozót a spanyol Nerea Pena három góljának köszönhetően az FTC kezdte jobban, de a Győr 3–3-nál egyenlített. A Ferencváros egy ideig tartotta a lépést legnagyobb hazai riválisával (6–6), amely azonban az első félidő felénél – Yvette Broch és Heidi Löke eredményességének köszönhetően – négy góllal ellépett (11–7), és ezt a különbséget Görbicz Anita találataival a szünetig megőrizte.

A térfélcserét követően egy ideig nem változott számottevően a játék képe, és így a különbség sem (23–18). A hajrát szorossá tudta tenni a Ferencváros (25–24), de az egyenlítésre nem volt ideje és lehetősége.

A Győr 2005 óta – sorozatban – szerezte mind a 11 MK-diadalát, és az FTC is 11-szeres kupagyőztes (1967 és 2003 között). Vagyis a szombati győztesnek maradt esélye, hogy beérje a 12-szeres kupagyőztes Vasast.

elődöntő:
Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 25–24 (15–11)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »