Bejött a brassói hokicsapat „egyszerű játéka” a galaciak ellen

Bejött a brassói hokicsapat „egyszerű játéka” a galaciak ellen

A romániai csapatok közül csak a Brassói Coronának volt oka ünnepelni hétvégén a jégkorong-Mol Ligában, ráadásul a Galaci Dunărea elleni sikerei a hazai pontvadászatba is beszámítanak.

wolves-dunarea-1_b

A hazai bajnok moldvai együttes a címvédő Miskolci DVTK Jegesmedvéktől csütörtök este elszenvedett 5-2-es veresége után utazott a barcasági „Farkasokhoz”, ám ott előbb 6-4-re, majd 12-4-re maradt alul. Edzőjük, Marius Trandafir szerint az eredmény nem tükrözi a két csapat közötti különbséget, de a fáradtság rányomta a bélyegét a játékukra. Nekik ugyanis még újdonságot jelent, hogy egyszerre kell két bajnokságban helytállniuk, miközben a Cenk alattiak már rutinosak a sűrű program terén.

A Coronát edző Martin Lacroix pénteken a pontszerzés ellenére sem volt elégedett tanítványai teljesítményével, másnap viszont már külön dicsérte azok elszántságát. „Lehet, hogy az ellenfél elfáradt, de én akkor is kiemelném a magunk érdemét. Egyszerűen játszottunk, a ketrec felé küldtük a korongot, és minden összevetve elégedett vagyok azzal, amit láttam” – szögezte le a kanadai szakember.

Honfitársa, a Csíkszeredai Sportklubot edző Tom McCarthy épp ezt az „egyszerű” játékot hiányolta a Jegesmedvék ellen 4-1-re elveszített meccsük után. „A mérkőzés nagy részében méltó ellenfelei voltunk a Miskolcnak. Vannak viszont bosszantó hibák a játékunkban. Nem startolunk rá a korongokra, nem tesszük oda kellőképpen magunkat a játékhoz, rossz megoldásokat választunk. Sokkal egyszerűbb játékot kéne játszani, ezzel szemben mi az egyéni megoldásokat választjuk. Sokkal nagyobb koncentráció kell az első perctől” – értékelt a szakember.

A hargitai „kék-fehérek” a vasárnap este rendezendő Mol Liga-mérkőzések eredményétől függetlenül a kilencedik helyen állnak a tizenegy csapatos mezőny Budapesti MAC által vezetett összetettjében, miközben a hazai élvonal tabelláján visszacsúsztak a második helyre – a két meccsel többet játszott Brassó mögé. A Galacot különben hétvégén a Gyergyószentmiklósi Progym is megelőzte az országos bajnokság alapszakaszában, mert a „piros-fehéreknek” sikerült mindkét meccsüket megnyerni a Steaua ellen: előbb 3-1-re, majd 7-3-ra múlták felül a bukaresti „bakákat”.  


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »