Beismerte tettét Kiss László

Kiss László elmondása szerint először és utoljára nyilatkozott az RTL Klubnak az 55 évvel ezelőtti esetről. Az egykori úszókapitány a beszélgetés során beismerte tettét, és – mint mondta – megkönnyebbült, miután bocsánatot kért egykori áldozatától, Takáts Zsuzsannától. Kiss egykori tettestársa, Lantos László másképpen tett: megbánás helyett ugyanis becsületsértésért feljelentette a Borsot.

Ahogy arról portálunk is beszámolt Kiss László egykori úszókapitány bocsánatot kért egykor megerőszakolt áldozatától. Takáts Zsuzsanna pedig kinyilvánította, hogy megbocsát. Az ügy azonban itt nem ért még véget. Az úszóedző állítása szerint először és utoljára mesélt az RTL Klubnak élményeiről, életéről, és mit gondol most arról, amit évtizedekkel ezelőtt tett.

A csatorna által készített anyagban Takáts Zsuzsanna előbb Gyárfás Tamás és Hargitay András társaságában mesélt arról, hogy addig nem tudja lezárt az 55 évvel ezelőtt történteket, amíg nem néz szembe azzal az emberrel, aki beleégett a lelkébe. E gondolatsorok hallatán Gyárfás Tamás a Magyar Úszószövetség elnöke jól láthatóan kínosan érezte magát, folyamatosan a földet bámulta.

„Jól esett a bocsánatkérés és úgy gondolom oda vissza őszinte volt” – ezt már Kiss mondta a vele készült beszélgetés során. Százhalombatta díszpolgári címéről is lemondó egykori edző arról is beszélt, hogy a több mint 50 évvel ezelőtti ítélet megtette a hatását. „Igyekeztem beilleszkedni a társadalomba, elmehetettem volna kőművesnek vagy asztalosnak, akkor ebből az ügyből nem lett volna semmi” – fejtette ki Kiss László.

A Takáts Zsuzsannát harmadmagával megerőszakoló ősz hajú, egykori sportvezető az interjú során beismerte tettét. A koncepciós per kapcsán pedig kifejtette, hogy korábbi nyilatkozataiban arra gondolt, hogy sportegyesületek közti rivalizálás (Újpesti Dózsa kontra Ferencváros) miatt akarták – ahogy a riporter, Papp Gergely fogalmazott – „elhúzni a nótáját”.

Az események részleteibe nem kívánt belemerülni, és azt is hangsúlyozta, hogy a többi, vele összefüggésbe hozott esetekben hozott ítéletek magukért beszélnek. Arra a kérdésre, hogy felbukkanhat-e újabb eset nemmel felelt. Mint mondta sokan tanácsolták neki, hogy utazzon de szerint ezzel nem megoldás a helyzetre. Végezetül elmondta, hogy a bocsánatkérés után megkönnyebbült.

Feljelentés

Míg Kiss László virágot vitt Takáts Zsuzsannának, addig egyik tettestára Lantos László perrel fenyegetőzik. A szintén elítélt férfi a Borsot készül beperelni. A bulvárlap ugyanis lehozott egy levelet, aminek végén egy hölgy egykori áldozatok jelentkezését várja, akik közt – ahogy fogalmaz – „biztos voltak fiúk is, nekik még nehezebb erről beszélni.”

Lantos László szerint ezzel becsületsértést követtek el ellene, mert a leírtak szerint homoszexuális. Az egykori sportoló a Borsot személyiségi jog megsértése és becsületsértés miatt beperli, valamint a rendőrségen is feljelentést tesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »