Beindult a migránsélet Körmenden: nem csorgathatták a nyálukat a tizenéves lányokra, berúgták az ablakot

Beindult a migránsélet Körmenden: nem csorgathatták a nyálukat a tizenéves lányokra, berúgták az ablakot

Három nap sem telt el, máris botrányt okoztak a megszállók Körmenden: a kézilabdás lányokat bámuló bevándorlók betörték a befogadóállomással szomszédos sportcsarnok ablakát. A gyerekek szülei félnek, az edzések elmaradnak – írja az ATV.

Mint ismeretes, a helyiek megkérdezése nélkül, Bebes István fideszes polgármester közreműködésével nyitotta meg újra a kormány a körmendi befogadóállomás kapuit. Arról, hogy május 2-án már lakói is lesznek a tábornak, egy múlt héten megrendezett sajtótájékoztatón hallottak először a város lakói a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatójától és a polgármestertől.

A körmendieket megrázta a bejelentés, pláne, hogy a tábor nyitott, vagyis az abban lakó közel- és távol-keleti szexmániás férfiak szabadon mozoghatnak a városban. Elhelyezkedésére nézve az ideiglenesnek szánt befogadóállomás sátrai a Tescóval szemben, a BM Rendészeti Szakközépiskolájával egy ingatlanon találhatók. Itt működik a város vérkeringésébe becsatornázott sportcsarnok, amely edzések, sportszakkörök állandó helyszíne, és amelyet ugyanazon a kapun keresztül lehet megközelíteni, mint a "menekült"tábort.

Ahogy többen lettek, agresszívvá váltak

Szerdán körülbelül 40 további migránssal gyarapodott a befogadóállomás, amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával. Miután a bevándorlók odagyűltek és a serdülő leánycsapat edzését kezdték el tanulmányozni, az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket., "Válaszul" az egyik kanmigráns berúgta az ablakot.

Faragó András, a Körmendi DMTE Egyesület elnöke elmondta, hogy az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték. Mint mondja, a szülők teljesen fel vannak háborodva, hogy a város nem védi meg a gyerekeiket, és nem értik, hogy ha ennyi rendőrt kivezényeltek a közbiztonság javítására, miért éppen az egyik legforgalmasabb sportlétesítménynél nem valósult meg az őrzés-védés. Miután sok szülő jelezte, hogy addig nem hozzák sportolni a gyermekeiket, amíg a csarnok mellett migránsok tanyáznak, az edző kénytelen volt kiírni, hogy egy ideig szünetelnek az edzések.

Veszélybe kerülhet a város sportélete

A Körmendi DMTE Egyesületbe napi szinten körülbelül 100 tizenéves jár sportolni, kosarasok és kézilabdások, akik az országos bajnokságban is szerepelnek. „Ebből a szezonból már csak egy NB2-es meccsük van hátra, de jövőre hogyan vegyünk részt a bajnokságban, ha nem tudunk hazai pályán edzeni?” – kérdezi Faragó András, aki bevallotta: ő maga is félti negyedikes és hetedikes lányát.

Egy körmendi szülő szintén arról számolt be, hogy bár lánya aktív kézilabdás, azért nem engedi el a már meghirdetett nyári sporttáborba, mert az általuk is csak „határőr csarnoknak” hívott komplexumban nem látja garantáltnak gyermeke biztonságát.

Korábban írtuk: Merkelisztáni állapotok Körmenden: a magyar nőket megkérték, ne öltözzenek "kirívóan", az iskolások meg kerüljenek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »