Befutott a Siófok, megkezdődött a szezon

Befutott a Siófok, megkezdődött a szezon

A teljesen felújított és átalakított Siófok katamarán átadásával ünnepelte a jubileumi, 170. szezon indulását a Balatoni Hajózási Zrt. A Siófokról érkező első hajót több száz fős tömeg fogadta Balatonfüreden. Az első menetrend szerinti járatok hagyományosan nagyszombaton indulnak első útjukra.

A katamarán 500 férőhelyes, korszerűsítése egy évig tartott, a padlóba két helyen üveget tettek a tengerjáró hajók mintájára. „Természetesen a gépészeti elemek is megújultak a hajón, beépítettünk gyakorlatilag 1600 méternyi csőhálózatot, egy új klimatizálást kapott a hajó, úgyhogy ez kitűnően alkalmas lesz a nyár folyamán is majd tréningek megtartására, illetve egyáltalán az utasaink kényelmét, komfortérzetét is szolgálja ez majd” – hangsúlyozta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A Siófok lett Magyarország első teljesen akadálymentesített hajója. A két fedélzet között lépcsőlifttel közlekedhetnek a mozgáskorlátozottak. „Akadálymentesen fel lehetett jönni, és minden szolgáltatáshoz hozzá lehet férni. Tehát van mosdótól kezdve gyakorlatilag egész ide a felső kilátótérre is fel tudunk jönni, és tényleg mi választhatjuk meg, hogy hol üljünk” – így az egyik utas.

Az első hajót százak fogadták a balatonfüredi kikötőben. Április végéig csak hétvégenként lehet a menetrend szerinti hajókkal közlekedni a Balatonon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »