Bebiztosítaná magát a Volánbusz

Bebiztosítaná magát a Volánbusz

Hétfőn kell benyújtaniuk a pályázóknak az első ajánlatukat a BKK tenderén, de a Volánbusz már igyekszik bebiztosítani magát.

Száznyolcvan új, csuklós autóbuszra írt ki közbeszerzési pályázatot a Volán Buszpark Kft. – számolt be a TED értesüléséről a Világgazdaság. A közlekedési központok és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által tulajdonolt, százmilliós jegyzett tőkéjű cég a 3-as metró kieső szerelvényeit pótolná így. A pályázatban szereplőkből 150 az utasok szállításában venne részt, míg 30 tartalékként szolgálna.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn várja az első ajánlatokat autóbuszszolgáltatás-vásárlási tenderén. Csak azonos típusú autóbuszok megajánlása lehetséges. A Volán Buszpark Kft. a pályázati felhívás szerint alvállalkozóként működik közre a BKK közbeszerzési eljárásában. Előbbi közbeszerzési pályázata feltételes: ha ajánlata nem nyeri el a BKK tetszését, érvénytelenítheti a beszerzési eljárást. De akkor is ez történik, ha az ajánlatkérő buszbeszerzési igényének fedezetét a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem biztosítja.

Nem vár sokat a Volán Buszpark Kft., csupán annyit, hogy az indulók igazolják az elmúlt három évből legalább tíz új autóbusz értékesítését. A pályázatokat október 25-éig lehet benyújtani.

Tarlós István főpolgármester azt várja, hogy február közepére legalább száz busz sorakozzon fel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »