Be kell vezetni az azonos neműek házasságát Európában?

A Bizottságnak előre kell lépnie, és megpróbálnia minden tagállamot rávenni az EU-ban, hogy fenntartások nélkül fogadja el az azonos neműek házasságát – nyilatkozta Franz Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke a legnagyobb KÖCSÖGszervezet, az ILGA Europe gálaestjén.

Magyar Menedék - Badiny

Mit tehetünk? Ülhetünk ölbe tett kézzel, vagy felvállalhatjuk véleményünket, és véleményt nyilvánítsunk az összes uniós ország lakóival együtt, csatlakozva az AnyaApaGyerekek európai polgári kezdeményezéshez!

Nem engedhetjük a házasság fogalmát megváltoztatni, és a szülő-gyermek kapcsolatra épülő családot felszámolni. A család a társadalom alapsejtje, melyet támogatás és védelem illet meg. Ezt nemcsak a magyar Alaptörvény, de többek között az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata is megfogalmazza.

A család és a házasság fogalmának meghatározása tagállami hatáskörbe tartozik, mégis, egyes esetekben, például egy család költözése esetén szükséges egy definíció az uniós dokumentumokban. A CitizenGo csapata egy olyan értelmezést javasol, amely mindenhol ugyanazt jelenti, és nem ütközik egyik tagállam jogszabályaiba sem. Ez pedig nem más mint a házasság egy férfi és egy nő között, és a család, amely a házasságra vagy a szülő-gyermek kapcsolatra épül.

Az európai döntéshozók azokra hallgatnak, akiknek hallják a hangját, akik nyomást gyakorolnak rájuk. Jelenleg a meleg-lobbi képviselői hangosabbak, erősebbek, gazdagabbak, ezért formálhatják a jogszabályokat saját szájízük szerint.

Gyermekeink jövője a tét. Ön mit gondol?

Ha egyetért a CitizenGo kezdeményezésével, vegyen részt benne. Ez nemcsak egy szokványos petíció, vagy döntéshozóknak írt levél, hanem egy európai szinten regisztrált kezdeményezés, egy európai összefogás a házasságért és a családért.

Eddig 200.000-ren írták alá a kezdeményezést. Ahhoz, hogy meglegyen a kívánt 1 millió aláírás, és a Bizottság foglalkozzon a kérdéssel, ennek ötszörösére van szükség.

Mondja el véleményét az AnyaApaGyerekek kezdeményezésen keresztül! Ha még nem tette volna, csatlakozzon a több mint 200.000 aláíróhoz itt: http://www.anyaapagyerekek.hu.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »