Bayer Zsolt: A tények

Csak hogy tudjuk, miről is van szó:

Az Adóvilág és az Adó és Vámértesítő, a NAV által hivatalosan alapított szaklapok. 
Tekintettel arra, hogy az adóhivatal hivatalos szakmai álláspontját közvetíti a két lap a könyvelők, adótanácsadók fel, ezért a  NAV mindenkori vezetője látja el mindkét szakmai lapnál a főszerkesztői feladatot.

A NAV által alapított Adóvilág 1997. június 1-jén jelent meg először. A kiadóval – a Komponzult Kft-vel –  a szerződést még 1997-ben az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke kötötte. Éppúgy, mint ahogy az Adó- és Vámértesítő esetében a Saldo Kiadóval. A Saldo Zrt. több tevékenységet is végez, azonban a szakkönyvkiadástól élesen elkülönül a tanácsadási tevékenység, amellyel a cégen belül egy külön üzletág foglalkozik.

A közszolgálati jogviszonyra vonatkozó 2011. évi CXCIX. törvény alapján nem összeférhetetlen munkaköri feladattal összefüggő egyéb szellemi tevékenységet végezni, erre irányuló jogviszonyt létesíteni.

2017. január 1-jétől – mivel ezek a kiadványok az adóhivatal hivatalos álláspontját közvetítik a szakma felé – a főszerkesztői feladatokat a NAV vezetője továbbra is ellátja, de ingyenesen, külön díjazás nélkül.  

Adatok

A főszerkesztők (az APEH/NAV vezetők) a munkájukért mindkét szaklapnál honoráriumban részesültek. 

Az Adó- és Vámértesítő főszerkesztője a mindenkori APEH / NAV vezető volt, sorrendben: 

dr. Sütő Dezső

Minarik György

Pitti Zoltán

dr. Kékesi László

dr. Simicska Lajos

dr. Vida Ildikó

dr. Király László György

Szikora János

Hírdetés

Vida Ildikó

dr. Varga Árpád

Tállai András 

Adóvilág főszerkesztői szintén (Vámosi-Nagy Szabolcs elnökhelyettes kivételével) a mindenkori APEH/NAV elnökök voltak: 

1997. június – 1997. szeptember Dr. Kékesi László

1997. október – 2002. június Dr. Vámosi-Nagy Szabolcs

2002. július – 2005. március Dr. Király László György

2005. április – 2010. július Dr. Szikora János

2010. augusztus 2015. augusztus Dr. Vida Ildikó

2015. szeptember – 2015. december Dr. Varga Árpád

2016. január 1 – Tállai András

Megbízási szerződés

Tállai András államtitkár 2016. január 1-jétől havonta bruttó 270 ezer forint megbízási díjban részesült az Adó- és Vámértesítő főszerkesztői feladatainak ellátásáért. A megbízási szerződést – éppúgy mint elődei – a kiadóval, vagyis a Saldo Zrt-vel kötötte a NAV vezetője.

Az Adóvilág főszerkesztői feladatainak ellátásáért 2016. január 1-jétől havi bruttó 249.638 forint megbízási díjat számfejtett a kiadó Kompkonzult Kft.

A NAV vezetője 2016. január 1-től módosította ezeket szerződését, a főszerkesztői feladatokat változatlanul ellátja, de ingyenes, megbízási díj nélkül.

Szerkesztőségek

Adóvilágnál a szerkesztőség nyolc tagból áll, akik – egy fő kivételével, aki a kiadó Kompkonzult Kft-t képviseli – mind a NAV munkatársai.

Az Adó – és Vámértesítőnél a szerkesztőbizottság 13 tagból áll, akik mind a NAV munkatársai.

A szerkesztőbizottság átalakítása jelenleg folyamatban van. Az évtizedek óta gyakorlatilag változatlan létszámmal működő bizottság munkáját a NAV vezetője raciónalizálni, a létszamot pedig előreláthatóan csökkenteni fogja.

Ezek ismeretében érdemes végig gondolni, mit is műveltek ezek a szemétládák a NAV elnökével, Tállai Andrással. És amiben biztosak lehetünk: sem a 444 tetvei, sem ma Simicska seggében lakó indexesek, sem pedig Bolgár „úr” nem fog bocsánatot kérni. Miért is kérnének? Náluk munkaköri kötelesség becstelen gazembernek lenni.

Bayer Zsolt

Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »