Bátorság, vitézség

Lufikkal, zászlókkal, molinókkal felszerelkezett demonstrálók tiltakoztak a kormányfő budai, Cinege úti házánál kedd kora este, 10-15-en tüntettek a XII. kerületi telek előtt.

Az utcai megmozdulásairól elhíresült Büki Zoltán hosszas procedúra után érte el, hogy társaival engedélyezett demonstrációt tarthasson a miniszterelnök (egyik) házánál. Eredetileg most vasárnapra hirdette meg a tiltakozást, de azt végül lefújta, és az eseményt előre hozta kedd kora estére.

Kezdetben csak az általuk értelmetlennek tartott októberi „kvótanépszavazás” miatt akartak felvonulni, de a transzparensekből rögtön világossá vált, hogy nem csak az időpont változott, a témák köre is bővült. Az egyik molinón például ez állt: „Orbán Viktor! Ideje csomagolni, Putyin vár sok szeretettel. Csak ne gyere vissza!” (…)

Ujhelyi Sándor a korrupció ellen szólalt fel, Szabó Gábor „Tuareg” pedig arra figyelmeztette a maffiafőnöknek titulált miniszterelnököt: ha a parlament korlátozza a gyülekezési jogot, akkor a nép spontán gyülekezéssel fogja elsöpörni Orbánt és csapatát. „Ez nem fenyegetés, hanem ígéret” – tette hozzá. (…)

Tüntetők jelentek meg Orbán házánál, mind a tizenöten elsöpörnék a hatalmat


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »