"Baszd meg, Európa, mind a kilépésre szavaunk!" – harsogták az angol szurkolók

"Baszd meg, Európa, mind a kilépésre szavaunk!" – harsogták az angol szurkolók

Ha az angol futball szurkolókon múlna, az Egyesült Királyság biztosan kilépne az EU-ból. Ez nem csak a francia utcákon skandált rigmusokból derül ki, de egy friss felmérésből is.

A brit sajtó az elmúlt napokban a Marseilles-ben zajló balhéktól hangos. Az „Iszlám Állam, hol vagy?” skandálást órák alatt világgá röpítette a net, s így az oroszlános huligánok 2016-os mottójává is vált. Holott elhangzottak legalább ennyire érdekes – és talán jellemzőbb – rigmusok is.

Az ultrák a bevándorlókon kívül szidták rendesen a franciákat, és az IRA-t is,de nem felejtkeztek meg emlékeztetni a világháború idején lelőtt német bombázókra sem. A legaktuálisabb üzenet azonban az ország Unióból való kilépéséről szóló referendumról szólt:

„Baszd meg Európa,

mind a kilépésre szavazunk!”

zúgott a kórus a Marseilles-i utcán.

Egy pár nappal ezelőtt publikált felmérésből pedig kiderül, hogy az angol szurkolók balhés kemény magjának véleményét békésebb társaik közül is sokan osztják. A legnagyobb brit fogadóiroda, által végzett közvélemény-kutatás szerint a focimániás britek

  • 39%-a kilépésre fog szavazni,
  • 25%-a maradna az EU-ban
  • 20%-a még nem döntött
  • 16%-a titkolja véleményét

Az EU-szkeptikus UKIP-en kívül minden párt és a kormány által is gőzerővel támogatott megfélemlítő és megbélyegző EU-párti kampányból kiindulva a titkolózok többsége inkább kilépés-párti lehet.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »