Bastille Day: nem játszhatják az akcióthrillert a francia mozik

Levették a francia mozik műsoráról a Bastille Day című, egy párizsi terrortámadásról szóló akcióthrillert a nizzai támadás után.

A filmet mindössze négy napig játszották az ország mozijaiban – közölte hétfőn a Le Figaro című lap. A francia-amerikai film főszereplője, Idris Elba egy CIA-ügynököt alakít, akinek feladata, hogy megmentse Párizst egy bombatámadástól.

A Bastille Day francia nyelvű filmplakátját, amelyen a Cette Année, Le Feu d’Artifice C’est Eux (Idén ők lesznek a tűzijáték) felirat szerepel, azonnal bevonta a kiadó.

Alvó sejtek

Csütörtök este egy merénylő hajtott 80 kilométeres óránkénti sebességgel haladva a nizzai Promenade des Anglais sétányon ünneplő tömegbe a nemzeti ünnep alkalmából tartott tűzijáték után. A jármű sofőrje belelőtt a tömegbe, majd a rendőrök lelőtték őt. A terrortámadásnak több mint nyolcvan halálos áldozata van.

A novemberi, 130 halálos áldozatot követelő párizsi támadások után szintén levették a moziműsorról az Alvó sejtek című francia drámát, amelyben egy tervezett terrorcsapás megakadályozásán dolgozik egy újságíró, beépülve egy dzsihadista csoportba. A mozifilm plakátján az Eiffel-torony helyét egy Kalasnyikov karabély foglalta el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »