Bãsescu nagy valószínûséggel indul a választásokon, "ha ez hasznos a pártnak"

Nagyon valószínű, hogy jelölteti magát a parlamenti választásokon – nyilatkozta vasárnap este Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke a B1 TV-nek. Hozzátette ugyanakkor, döntése annak a felmérésnek az eredményétől függ, amely azt hivatott kideríteni, hogy pártja számára hasznos-e vagy sem jelölése.

“A párt szerint hasznos vagyok, de én szeretnék erről tudományos megerősítést is kapni” – mondta Băsescu.

Hozzátette, úgy véli, hogy az általa felhalmozott tapasztalat Románia hasznára válhat “nemcsak egy párt létesítése által, de hivatalos politikai tevékenység révén is”.

Arra a kérdésre, hogy az utóbbi időben felmerülő vitatémák rontottak-e közéleti megítélésén, Băsescu igennel válaszolt: “Egyértelműen igen, tizenkét éven át kemény véleménykülönbségek kereszttüzében voltam. Nem vagyok kezdő politikus” – mondta, hozzátéve, ennek ellenére jelölése mellett szól az, hogy óriási tapasztalattal rendelkezik, amelyet továbbra is hasznosítani szeretne.

Băsescu elmondta, pártja péntek estig 221.000 érvényes aláírást gyűjtött össze, további százezer érvényességét pedig még le kell ellenőrizniük.

Hozzátette, a Népi Mozgalom Párt kereszténydemokrata színezetű, az Európai Néppárt teljes jogú tagja, “tehát egy jobbközép párt”. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »