Baseballütövel, botokkal, késsel támadt két banda egymásra és a rendőrökre Siófokon

A helyiek baseballütővel és botokkal támadtak, a pestiek közül az egyik késsel sebesített meg valakit. A rendőrség 11 embert őrizetbe vett, közülük heten már előzetesben vannak. Az egyik intézkedő rendőrnek is nekimentek, ő a kezén sérült meg.

A Kaposvári Járásbíróság hét ember előzetes letartóztatását rendelte el, aki péntek este tömegverekedést rendeztek a siófoki Petőfi sétányon, egy szórakozóhely előtt – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Siófoki Rendőrkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanújával nyomoz tizenegy személy ellen.

A siófoki kocsma előtt egy helyi és egy budapesti társaság tagjai estek egymásnak. Az egyik csoport tagjai baseballütővel és botokkal felfegyverkezve támadtak, míg a másik társaságból az egyikük késsel sebezte meg egy helyi férfi hátát. Két személy szenvedett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést. A verekedésnek a helyszínen lévő rendőrök vetettek véget, de eközben a verekedők még az egyik intézkedő rendőrt is megtámadták, könnyebben megsebesítve a kezén.

A 34 éves L. Zs.-t, a 36 éves L. O.-t, a 42 éves B. B.-t, a 23 éves D. Á.-t, a 34 éves D. A.-t, a 42 éves H. A.-t, a 38 éves N. R.-t, a 42 éves O. L.-t, valamint három fiatalkorú fiút a helyszínen elfogtak, majd előállítottak a rendőrkapitányságra. A nyomozók mind a tizenegy személyt őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták.

Hét embernél kezdeményezték az előzetes letartóztatást, amit a bíróság szombaton el is rendelt 30 napra. Az eljárás további szakaszában a 23 éves D. Á. és a három fiatalkorú szabadlábon védekezhet.

Az intézkedő rendőr elleni támadás miatt hivatalos személy elleni erőszak gyanújával külön feljelentést tett a rendőrség a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségen.​

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »