Bársonyszék helyett a valósággal találkoztak a politikusok

Vidékre kihelyezett frakcióülést tartott az elmúlt három napban a Jobbik. A párt országgyűlési frakciójának tagjai Ózdra is ellátogattak: a képviselők a város honlapján található beszámoló szerint több intézményt is felkerestek, hogy olyan tapasztalatokat szerezzenek, amelyeket mindennapi munkájuk során, a döntéshozatali folyamatban is hasznosítani tudnak.

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportjának tagjai szerdán délután érkeztek meg Ózdra. Ez volt az egyik állomása a háromnapos, vidékre kihelyezett frakcióülésüknek. Az évadnyitó tanácskozást a Hotel Ózd épületében kezdték meg, ennek befejezése után

Az intézménylátogatások során a képviselők szakterületüknek megfelelően, csoportokra bontva keresték fel az egyes létesítményeket. Janiczak Dávid polgármester szerint a város és a párt képviselői számára egyaránt fontos volt a mai látogatás.

„Fontos számukra a napi munkában, hiszen amikor a Parlamentben egy gombot megnyomnak, akkor látják azt, hogy a végeken annak milyen hatása van. Így jobban tudják végezni a munkájukat, ami kiemelten fontos egy jobbikos számára. Másrészt az intézmények és a város számára is fontos, mert az itt felmerülő problémákat és hiányosságokat be tudják vinni a parlamentbe, és a kormányzattól tudják kérni a segítséget a megoldáshoz” – fogalmazott Janiczak Dávid polgármester.

A polgármester Szaka Attila köznevelési és művelődési referens társaságában Dúró Dórát és Farkas Gergelyt fogadta hivatalában, akikkel a felsőoktatás kérdéseiről egyeztetett.

Dr. Lukács László György és Rig Lajos a mentőállomásra látogatott el, hogy megismerjék az ottani helyzetet, a felmerülő problémákat.

Hírdetés

Vágó Sebestyén az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatójával találkozott, és a helyi hajléktalan-ellátást ismerhette meg.

Egyed Zsolt és Magyar Zoltán a helyi ebrendésszel beszélgetett a gyepmesteri telepen. A találkozás megerősítette a jobbikos képviselők azon meglátását, hogy az állatvédelem területén azonnali törvénymódosítást kell végrehajtani.

„Be fogok nyújtani egy törvényjavaslatot arra, ami egyébként Nyugat-Európában egy természetes dolog, hogy aki nem tenyésztő, hanem magához vesz egy kölyök kutyát az köteles lesz azonnal ivartalanítani. Ezzel ugyanis megelőzhető lenne az a nem kívánt szaporulat, ami jelenleg az országban van. Az állatvédők jelenleg szélmalomharcot vívnak ugyanis azzal, hogy amíg gazdához juttatnak öt kutyát jön helyette tíz másik” – nyilatkozta a Jobbik országgyűlési képviselője, Egyed Zsolt.

A Balczó Zoltán, európai parlamenti képviselő vezette csoport a turisztikai látványosságokat nézte meg ózdi programja során.

A képviselők Ózdról Salgótarjánba utaztak és ott folytatták tovább munkájukat.

Mint arról korábban beszámoltunk, Vona Gábor idei évadnyitóján jelentette be, hogy egy „valódi nemzeti konzultációt” terveznek indítani az egészségügy, az oktatás és a korrupció témakörében.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »