Barót jól mulatott

Barót jól mulatott

A Barót Napok programja nem volt túlterhelt, de az is megtalálta számítását, aki az eszem-iszomon túl szeretett más szórakozásra is vágyott. A színpadon különböző stílusú zenét játszó együttesek léptek fel, kiállítást lehetett megtekinteni a művelődési házban és Erdővidék Múzeumában is, több órára a néptáncosoké volt a főszerep, s aki bírta a gyűrődést, utcabálon is táncolhatott.

A csütörtök esti Mácsafej-koncert csak bemelegítő volt, az igazi mulatozás péntek délután vette kezdetét. A színpadon először a Csala Kürtje fúvószenekar lépett fel, majd a Gaál Mózes Általános Iskola néptánccsoportja és a baróti Tanulók Háza műsora következett. A csíkszentgyörgyi Józsi és Mari A mü időnkben nem így vót című humoros előadását követően a Rúzsa Magdi dalaiból válogató Black Velvet a Magdaléna címet viselő koncertjére bulizhattak a barótiak, majd a Betli Duó és a Retrica lépett fel.

A művelődési ház kistermében erdővidéki tehetségek mutatták be munkáikat. Mindösze négy kiállító volt, de úgy is bőven akadt, mit megszemlélni. György­pál László közel száz karikatúrája szinte két falat borított be. Többek közt megörökítette a hazai és nemzetközi labdarúgó- és kézilabdavilág több jeles képviselőjét – köztük Dario Bonetti, Gheorghe Hagi, Adrian Mutu és Jenei Imre, illetve az egész Galatasaray Istambul kézilabdacsapatát –, zenészeket (Som Lajos, Csepregi Éva, Révész Sándor és Rúzsa Magdi), az erdélyi, a magyarországi és a világpolitika képviselőit (Orbán Viktor, Markó Béla, Tamás Sándor és Barack Obama), s mi több, számos rajzot maguk a megörökítettek is aláírtak. Török Imre vargyasi asztalos és fafaragó apró ajándéktárgyakból vonultatott fel széles kínálatot, de nem hiányoztak az olyan nagyobb szaktudást és furfangot követelő darabok sem, mint a saroktéka vagy a festett bútorok. Gyimesi Madarász Csongor csak egy tárgyat bocsátott közszemlére, de a miniatűr házacska remekül szemléltette, jó keze és rengeteg türelme lehet a kiállítónak. Komporály Gergő fényképei több mint érdekesek: a közvetlen környezetünkben történteket ugyanolyan jó szemmel veszi észre, mint a természet csodáit.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »