Barcelonai főrabbi: Európának vége, mindenki alijázzon Izraelbe a muszlim erőszak elől!

Barcelonai főrabbi: Európának vége, mindenki alijázzon Izraelbe a muszlim erőszak elől!

Nincs jó véleménnyel a spanyol állapotokról a barcelonai főrabbi, legszívesebben az össze fajtársát Izraelbe alijáztatná, nemcsak Spanyolországból, hanem az egész iszlamizálódó Európából. Egy kis szélsőségesezés és palesztinozás sem maradhatott, de ezúttal nem az kontinensszerte zsidóbaráttá átvedlő jobboldal kapta meg a jussát – derül ki a Zsidó Távirati Ügynökség (JTA) interjújából.

Meir Bar-Hen rabbi már évek óta arra biztatja gyülekezetének tagjait, hogy hagyják el Spanyolországot, amelyet a Zsidó Távirati Ügynökségnek adott interjújában "egész Európa terrorközpontjának" hívott. Legalább tizennégy áldozat és öt terorrista lelte halálát Barcelonában és a tőle 75 kilométerre található üdülővárosában, Cambrilsban.

"A zsidók ittléte nem végleges" – mondta a rabbi a városra és a régióra célozval. "Azt mondom a gyülekezetemnek: ne higgyjétek, hogy mi örök időkre vagyunk itt! És biztatom őket, hogy Izraelben vásároljanak ingatlant. Ez a hely elveszett. Ne ismételjük meg az algériai zsidók hiábáját, vagy a venezuelaiaké! Jobb idő előtt távozni, mint későn."

Bar-Hen hangsúlyozta, hogy a magánemberként beszél, és nem az egész közösség nevében

A Spanyolországi Zsidó Közösségek Szövetsége Bar-Hennél derűlátóbb és közhelyesebb hozzáállást tanúsító közleményben azt írta: " teljes a bizalmunk a biztonsági erőkben, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy megakadályozzák a fanatikus és radikális muszlimokat, hogy fájdalmat és káoszt terjesszenek el a városainkban."

Bar-Hen emellett a hatóságokat és bizonyos poltikusokat azzal vádolta meg, hogy vonakodnak szembeszállnini az iszlamista terorizmussal. Megemlítette a kormány áprilisi döntését, amely lehetővé tette Leila Khalednek, egy palesztin "terroristának", akit egy repülőgép 1969-es eltérítéséért ítéltek el (a mostanival szemben akkor olyan rettenetes volt a terror, hogy senkinek egy haja szála sem görbült, csak azután robbantották fel a gép orrát, miután elengedték az összes utast – a szerk.), hogy beléphessen az országba egy könyvfesztivál miatt. Ez megmutatta, hogy a hatóságok "nem értik a terrorrzmus természetét, ha ezt a jogfosztottak akciójának tekintik" – mondta Bar-Hen.

Hírdetés

Ezutután a rabbi Barcelona szélsőbalos pártállású (a kifogásolt Barcelona en Comú ernyőszervezet a Podemost és más újabb baloldali "progresszív" elemeket tömöríti – a szerk.) polgármester asszonyának, Ada Colau Ballanónak esett neki. A zsidó nem tudja megbocsátani neki, hogy figyelmen kívül hagyták a Khaled látogatásának tiltására vonatkozó követeléseiket, és a könyvvásár szervezői Khaledet ábrázoló plakátokat helyeztek el a főutcán (mivel a saját könyvének katalánra fordítása miatt érkezett – a szerk.). A legnagyobb bűne, amiért egy zsidó leszélsőségesez egy baloldali politikust, az persze az volt, hogy idén áprilisban a városi képviselőtestületen benyújtott egy javaslatot Izrael elítélésére a nemzetközi jog megsértése miatt.

Pénteken Colau Ballano a következő írta a Facebookon: ‘"Barcelona a béke városa. A terror nem fog minket megakadályozni, hogy azok legyünk, akik vagyunk: egy bátor, világra nyitott város." Az olvasóit egyúttal arra biztatta, hogy jelenjenek meg aznap a szolidaritási meneten.

Angel Mas, az ACOM Izrael-rajongó csoport alapítója, amely Khaled látogatása ellen tiltakozott, azt mondta, Khaled "és más terrorzimust támogató személyek" támogatásának fényében "tiszta cinizmus" Colau Ballanónak azt állítani, hogy szemben áll a terrorizmussal

Bar-Hen elmondta, lehetséges, hogy a Colau Ballano által összehívott meneten részt sem vesz, mivel biztonsági tisztviselők arra utasították, hogy kerülje a köztereket a következő napokban, mert szemmel láthatóan zsidó. Valóban az.

A JTA tegnap a nagy-britanniai zsidók rettegeséről is beszámolt. A YouGov több ezer zsidó megkérdezésével készült felmérésekből kiderül, hogy közel egyharmaduk az alijázást fontolgatja, és 37 százalékuk próbálja elrejteni zsidóságának észrevehető jegyeit. Legjobban ők sem az éjjel-nappal gázkamrákat építő náciktól tartanak, hanem iszlamistáktól, akiktől a ahtóságok nem védik meg őket.

Félő, ha tudnák, hogy a fasiszta, zsidóirtásban éltanuló Magyarországon mekkora a szemita reneszánsz, idemenekülnének Netanjahu legjobb barátjának keblére.

Perge Ottó – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »