Barcelona: ennél többet még senkinek sem fizetett a NIKE

Barcelona: ennél többet még senkinek sem fizetett a NIKE

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona hivatalos honlapján jelentette be, hogy hosszú távú szerződést kötött mezszállítójával, a Nike-val, amely a 2018–2019-es szezontól kezdve évente több mint 100 millió eurót fizet a katalán klubnak.

 

A Barcelona és a Nike megállapodása 2018 nyarán járt volna le, de a felek megegyeztek a folytatásról, és hosszú távú, a hírek szerint 10 esztendőre szóló szerződést kötöttek egymással.

 

A Barcelona a következő két évben továbbra is 80-85 millió eurót kap az amerikai cégtől, a 2018–2019-es idénytől azonban már 105 millió eurót, ami világrekord.

 

A Mundo Deportivo értesülései szerint bizonyos feltételek teljesülése esetén a katalánok évente akár 155 millió euróban – két vagy három világklasszis játékos szerződtetéséhez elegendő összegben – is részesülhetnek.

 

A legtöbb pénzt a mezgyártójától jelenleg a Manchester United kapja, amelynek bankszámlájára évente 75 millió font (átszámítva 96 millió euró) érkezik az Adidastól. A Barcelona és a Nike megállapodása ezt a rekordot adhatja át a múltnak.

 

Nemzeti Sport

 

Nyitókép: fcbarcelona.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »